URL is copied to your clipboard.

Kontakte andre MyHeritage-brukere: Instruksjoner og tips

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Kontakte andre MyHeritage-brukere: Instruksjoner og tips

Et av MyHeritages viktigste mål er å hjelpe til med å koble deg til dine slektninger. Det er fantastisk å utvide sirkelen av familiemedlemmer du er i kontakt med generelt, men det kan kontakte andre MyHeritage-brukere. Instruksjoner og tips fra de som allerede har gjort en betydelig mengde forskning, kan kanskje hvelpe deg med å fylle ut blanke felter i treet ditt.

Du kan kontakte andre MyHeritage-medlemmer via vårt opprinnelige meldingssystem. MyHeritage viser ikke medlemmenes e-postadresser eller annen kontaktinformasjon. Dette er for å sikre personvern og sikkerhet. MyHeritage sitt meldingsystem sender et e-postvarsel til en bruker som mottar en melding, slik at de får den selv om de ikke regelmessig sjekker MyHeritage-innboksen.

Når du har etablert kontakt med brukeren og føler deg komfortabel med å gjøre det, kan det være enklere eller mer praktisk å dele din personlige e-postadresse eller telefonnummer og fortsette samtalen derfra.

Slik kontakter du en annen MyHeritage-bruker

Det er flere måter å kontakte en annen MyHeritage-bruker på, avhengig av konteksten. Noen eksempler på omstendigheter som kan be deg om å kontakte en annen MyHeritage-bruker:You

  • Du fikk en smart match av høy kvalitet™ med en person i brukerens tre.
  • Brukeren selv, eller en person brukeren administrerer DNA-testen til, kommer opp som et DNA-treff.
  • Eller du finner en annen bruker som søker etter samme stamfar via SearchConnect™.

I hvert av disse tilfellene vil du se et alternativ for å kontakte eieren eller personen som administrerer DNA-settet. Hvis du for eksempel vil kontakte noen via en Smart Match™:

 

Fra listen over DNA-treff:

Ved å klikke på «Kontakt» -knappen eller linken blir du ledet til MyHeritage-innboksen din, der kan du skrive meldingen og sende den.

Når du besøker en annen brukers nettsted og ikke er medlem der, vises en stripe øverst på skjermen som ber deg om spørre om du kan få medlemskap på nettstedet. Hvis du klikker på «Be om medlemskap», vises en dialogboks der du kan oppgi årsaken til at du ber om medlemskap før du sender forespørselen. Vi anbefaler på det sterkeste å oppgi en grunn. Nedenfor finner du noen tips til hvordan du gjør det.

Tips for å øke sannsynligheten for at brukeren vil svare:

I dagens verden er det så mye som konkurrere om vår oppmerksomhet. Vi blir stadig bombardert med meldinger og e-poster. Det kan være en utfordring å få mottakeren til å prioritere budskapet ditt. Det er noen vanlige årsaker til at en bruker kanskje ikke svarer:

  • De har slått av e-postvarsler og ikke sjekker ikke innboksen på MyHeritage regelmessig.
  • De ignorer e-postvarselet som varslet om meldingen din.
  • De har lest meldingen din, men forsto ikke hvorfor du kontaktet dem, eller hvorfor eller hvordan de skal svare.

Det er ikke mye å gjøre i de to første tilfellene, men du kan forhindre at den tredje situasjonen oppstår ved å ta deg tid til å skrive en godt formulert innledende melding.

Hvis du vil øke sannsynligheten for å få svar, foreslår vi at du skriver et kortfattet og punktbasert emne, og bruker følgende oppsett:

  1. Introduser deg selv
  2. Gi mottakeren en kontekst
  3. Avklare forventninger

Hvis du bare sier noe sånt som «Jeg ser vi er et 0,6% DNA-treff, og vil jeg gjerne snakke med deg.» De er det usannsynlig å få svar. Mottakeren kan godt ha 5000 DNA-treff som deler 0,6% av DNA, så du vil bare være en fremmed person på internett, og de har ikke noen spesiell grunn til å snakke med deg. Hvis du oppgir et mer spesifikt mål for å ta kontakt, og gjøre det klart hvilken informasjon du ønsker fra dem, er det mer sannsynlig at de samarbeider.

Å avklare forventninger betyr å hjelpe brukeren med å forstå hva du forventer av dem, og hva de kan forvente av deg. Å stille gode spørsmål er nøkkelen. Jo mer spesifikke spørsmål, jo bedre. «Jeg vil gjerne ha litt informasjon om familien din» er for generell. Mottakeren vet ikke hvordan de skal svare. «Når immigrerte din stamfar med etternavnet Johnson til USA, og hvor kom han fra?» Eller «Forfedrenes etternavn jeg forsker på inkluderer Johnson, Owens og Patterson. Har du noen forfedre med disse etternavnene?». Det er mye bedre spørsmål.Below we’ve included some practical examples of messages to other MyHeritage users that are more likely to elicit a response.

Eksempel 1: Be om medlemskap på et familienettsted

Hei Per,

Jeg heter Mette Sten og jeg bor i Halden. Jeg fikk en Smart Match™ med treet ditt for min mors grandonkel Gunnar Olsen. Jeg la merke til at treet ditt inneholder personer jeg ikke har informasjon om. Jeg vil gjerne bli medlem av nettstedet ditt, slik at jeg kan se flere detaljer. Jeg har invitert deg til å bli medlem av nettstedet mitt også.

På forhånd takk,

Mette

Eksempel 2: Kontakt en annen bruker via SearchConnect™

Overskrift: Jeg forsker på Gunnar Olsen

Hei Per,

Jeg heter Mette Sten og jeg bor i Halden. Jeg la merke til via SearchConnect™ at du og jeg undersøker samme stamfar, min mors grandonkel Gunnar Olsen. Jeg vil gjerne vite hvordan du er i slekt med Gunnar. Kanskje vi kan utveksle informasjon og fylle noen hull i hverandres slektstre.

Jeg ser frem til å høre fra deg.

Mette

Eksempel 3: Kontakte et DNA-treff

Overskrift: DNA-treff som ser etter informasjon om Gunnar Olsen

Hei Per,

Jeg heter Mette Sten og jeg bor i Halden. Jeg ser at vi har et DNA-treff på nivået av første til tredje fettere, og AutoClusters plasserer deg i en gruppe med flere personer på min mors side. Jeg har prøvd å finne mer informasjon om en stamfar fra den grenen av familien, min grandonkel Gunnar Olsen. Har du noen informasjon om Gunnar? Noen ideer om hvordan vi kan være i slekt? Min oldemors navn var Eva Pettersen (født Jonsen), og hun emigrerte fra Norge i 1883.

Jeg ser frem til å høre fra deg.

Mette

URL is copied to your clipboard.