URL is copied to your clipboard.

MyHeritage Fotoverktøy – Hva de gjør og hvordan de brukes

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

MyHeritage Fotoverktøy – Hva de gjør og hvordan de brukes

Familiebilder er en av de mest spennende elementene for en slektsforsker når han undersøker et slektstre. Det sies at et bilde er verdt tusen ord, men også bilder har sine begrensninger. Kvaliteten forverres over tid, og noen ganger trenger du virkelig noen til å fortelle deg historien rundt dem for å forstå deres verdi.

Med MyHeritages fotoverktøy kan familiebildene dine være verdt mye mer enn tusen ord. Det er ikke bare farger som bringes til liv og uklare ansikter som blir skarpt fokuserte, kan du oppdage detaljer i bildene du aldri ville ha vært i stand til å se i det opprinnelige bildet. MyHeritages sine fotoverktøy gjør det enkelt for deg å bevare, og å glede deg over den rike historien familiebildene dine representerer.

I denne artikkelen introduserer vi deg til alle MyHeritages toppmoderne fotovektøy og viser deg hvordan du kan bruke dem til å forbedre forskningen din, og fortelle familiehistorien din.

Hva er Deep Story?

DeepStory er en herlig funksjon som får personene i bildene dine til å snakke, slik at du kan lage videoanimasjoner av forfedrene dine der de forteller sine livshistorier. Du trenger bare et stillbilde og litt tekst. Hvis du allerede har et slektstre på MyHeritage, kan systemet generere en automatisk DeepStory for deg, basert på detaljer i treet ditt.

Navnet DeepStory kommer fra «live life story.» En DeepStory er en videobiografi, der fortellingen fortelles av et talende portrett av din forfar eller slektning, basert på detaljer fra slektstreet ditt og manuelt innlagt tekst, og er beriket med fotografier som illustrerer ulike livshendelser.

Dette spennende verktøyet gir deg en helt ny måte å dokumentere, bevare og dele dine mest verdifulle familiehistorier på.

Se videoen nedenfor for å lære mer om DeepStory og se hvordan det fungerer:

Slik bruker du DeepStory

Hvis du er ny på MyHeritage:

Besøk myheritage.com/deepstory

Klikk «Last opp bilde» og følg instruksjonene. Du må først registrer deg for en gratis prøveperiode på  MyHeritage. Du må godta vilkårene for bruk og velg bildet du vil bruke. Hvis du ikke vi fortsette abonnementet ette prøveperioden må du aktivt stoppe videre abonnement. Les velkomste-posten du får.

Legg til noen grunnleggende detaljer om personen og lag fortellingen

Klikk «Create DeepStory»

Hvis du allerede har et slektstre på MyHeritage:

Besøk DeepStory, hold musepekeren over «Bilder»-fanen i navigasjonslinjen og velg «DeepStory»

Velg en stamfar du kan lage en DeepStory om, ved å holde musepekeren over bildet deres og klikke «Opprett DeepStory», ELLER klikk «Last opp et bilde for å begynne» nederst på siden for å laste opp et bilde og lage en DeepStory fra bunnen av

Du kan også lage DeepStory på mobilappen. Detr gjør du ved å gå til Bilder>DeepStory og trykk på en stamfar for å lage en automatisk DeepStory, eller bla til bunnen og trykk på «Opprett DeepStory» for å begynne å lage en DeepStory fra bunnen av

Når din DeepStory er klar, vil du kunne se den og dele den som den er, eller klikk «Rediger DeepStory» for å gå inn i DeepStory Editor, hvor du kan endre stemmen eller legge til, endre eller fjerne tekst og bilder.

Hva er MyHeritage In Color™?

MyHeritage In Color™ er et automatisk bildefarge- og fargerestaureringsverktøy som blåser liv og farge inn i gamle fotografier.

Verktøyet analyserer bildene dine automatisk og kartlegger om de er i svart/hvitt eller farger, og behandler deretter bilde med det verktøyet som passer best til det enkelte bilde.

Farge svart/hvitt bilder

På slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet var ikke den filmen som ble brukt til å fremkalle bilder følsomme nok til å registrere forskjellige farger. Bilder fra denne perioden er derfor nesten alltid i svart/hvitt, og selv om vi vet at verden var like fargerik på den tiden som den er nå, er det faktum det er vanskelig å forestille seg den i farger, når vi bare har sett den i svart/hvitt.

Dette gjør fargelegging med MyHeritage In Color™ til et fantastisk verktøy for å bringe liv i fortiden. Funksjonen benytter toppmoderne dyplæringsteknologi og gjør en fantastisk og realistisk simulering av hvordan de opprinnelige fargene kan ha sett ut. Det er det beste verktøyet i sitt slag på markedet.

Det er ikke bare emosjonelle fordeler med å sette farger på et gammelt fotografi. Noen ganger vil fargelegging bringe frem detaljer i bildene som man ikke kan se i de orginale bildene. Skrift kan for eksempel ha blitt falmet slik at den ikke er synlig på et svart/hvitt bildet, mens den fargede versjonen kan få bokstavene til å sprette ut. Har du et bilde ev en oldefar i militæruniform kan fargen på uniformen kan gi deg en hint om hvor din oldefar tjenestegjorde.

Fargerestaurering

Før digital fotograferingens tid, ble bilder fremkalt ved hjelp av en spesiell kjemisk prosess. Teknologien for filmfremkalling ble bedre og bedre i løpet av andre halvdel av 1900-tallet, men allikevel blir papirbilder gjenstand for aldring, oksidering og blekner. Kvaliteten påvirkes av fremkallingen, lagringsforholdene og andre faktorer, og fargene i papirfotografier har en tendens til å falme og gul over tid.

MyHeritage In Color™ fargerestaurering er et verktøy som genskaper de opprinnelige fargen i et fargefotografi.

Fargerestaurering er det ideelle verktøyet for fargebilder fra 1950-tallet til 1990-tallet, der fotografiets farger har falmet noe gjennom årene, og de store øyeblikkene har falmet sammen med dem. Med denne funksjonen kan du gjenoppleve minner fra tiden før digitale det kamera ble lansert.

På samme måte som ved fargelegging, kan restaurering bringe frem detaljer som var for falmet til å være synlig i det opprinnelige bildet.

Hvordan bruke MyHeritage In Color™

 • Gå til myheritage.no/incolor.
 • Last opp ett bilde.
 • Algoritmen definerer bildet automatisk. Hvis det er i svart/hvitt fargelegges bildet ditt. Hvis det er et fargebilde, restaureres fargene.
 • Etter at bildet er fargelagt eller restaurert kan du også forbedre det (se nedenfor på MyHeritage Fotoforbedrer).

Hvis bildet allerede er lastet opp til MyHeritage, kan du fargelegge det eller gjenopprette fargene direkte fra bildesiden:

 • Gå til «Mine bilder» på ditt familienettsed på MyHeritage (du finner det under «Bilder»-fanen i navigasjonsfeltet) eller i MyHeritage sin mobilapp.
 • Velg et bilde.
 • Trykk på fargehjulknappen til høyre over bildet for å fargelegge eller gjenopprette fargene på bildet. Algoritmen gjenkjenner automatisk om bildet ditt er i svart/hvitt eller i farger, og vil fargelegge eller restaurerer fargene tilsvarende.

Hvis du vil ha mer detaljerte instruksjoner, kan du se her:

Hva er MyHeritage Fotoforbedrer?

MyHeritage Fotoforbedere er en funksjon som forbedrer kvaliteten på bildene og gjør uklare ansikter skarpt fokuserte.

Verktøyet gjør fotografier som er kornete eller uskarpe og forvandler dem, og spesielt ansiktene i fotografiet krystallklare og skarpt detaljerte. Den zoomer også inn på ansiktene i hvert bilde, så hvis du har et bilde med mennesker og ansiktene deres er for små til at de kan ses tydelig, vil bruk av Photo Enhancer skape et klart og detaljert portrett av hvert enkelt ansikt som finnes på bildet.

Begge verktøyene drives av dyp læringsteknologi som utleder hvordan de opprinnelige ansiktene ville se ut. Det oppskalerer deretter bildet, øker oppløsningen og skaper en utrolig skarp skildring av ansiktene på bildet.

Ved å bruke Photo Enhancer blir ditt møte med dine forfedre gjennom fotografiene deres en nær og personlig opplevelse. Du kan kanskje legge merke til familielikhet eller elementer som ikke var synlige på det opprinnelige bildet – fordypninger, smilerynker, kanskje til og med fregner.

Hvordan bruke Fotoforbedrer

 • Gå til myheritage.no/photo-enhancer.
 • Last opp et bilde.
 • Når bildet er forbedret, kan du også fargelegge det eller gjenopprette fargene.

Hvis bildet allerede er lastet opp til MyHeritage, kan du forbedre det direkte fra bildesiden:

 • Gå til «Mine bilder» på femiliesiden på MyHeritage (under «Bilder»-fanen i navigasjonsfeltet) eller i MyHeritage sin mobilapp.
 • Velg et bilde.
 • Trykk på tryllestavknappen over bildet for å forbedre det.

Hvis du vil ha mer detaljerte instruksjoner, kan du lese denne artikkelen: Gjør gamle familiefoto skarpe med MyHeritage Fotoforbedrer – MyHeritage Kunnskapsbase

MyHeritage forplikter seg til historisk autentisitet

MyHeritage er først og fremst en slektsplattform. Vi mener at historisk autentisitet er av største betydning. Selv om resultatene av våre farge- og forbedringsteknologier er fantastiske og spot-on, genereres de kunstig av dataalgoritmer og er derfor bare estimater av de virkelige fargene eller detaljene på bildene.

Derfor finner du er MyHeritage et palettsymbol og/ eller et tryllestavsymbol nederst til venstre for å indikere at et bilde har blitt kunstig farget eller forbedret.

Fargerestaureringsverktøyet bringer derimot frem de autentiske fargene på et bilde på samme måte som filtre og bilderedigeringsprogram som finnes i mange apper og sosiale medier. Vår du bruker dette verktøyet er ikke kunstig generert, og da er heller ikke bildene merket med noe ikon.

Hva er Fotoreparerer?

Fotoreparerer er en funksjon som automatisk fikser riper, rifter, hull, flekker og andre skader på historiske bilder. Bilder er ikke mer holdbare enn papiret de er skrevet ut på. Enten de er elsket og slitt, eller neglisjert og kastet i en boks kjelleren, kan de ha blitt utsatt og fått rifter, bretter og flekker.

Fortoreparerer oppdager automatisk når et fotografi har denne typen skade og fikser det. Den gjenoppretter bildet med bare ett klikk.

Slik bruker du Fotoreparerer

Slik bruker du Fotoreparerer: Besøk «Mine bilder» på familiesiden din (under «Bilder»-fanen i navigasjonslinjen) eller i MyHeritage sin mobil app.

Velg bildet.

Klikk eller trykk på plasterknappen over bildet for å reparere det.

Hvis algoritmen ikke har oppdaget noen skade, vil ikke fotoreparererns plasterknapp vises automatisk over bildet, men du kan fortsatt bruke den. Du finner den under «mer»-menyen med 3 prikker over bildet

Hva er Photo Storyteller™?

Bilder kan formidle mye som, humør, følelser, handlinger, ideer, steder, historiske detaljer og mer. Mange bilder har imidlertid fascinerende historier som selve bildet ikke kan fortelle.

MyHeritage tilbyr en utmerket løsning for å fange opp, og dele historiene bak dine gamle familiefotografier. Dette verktøyet, Photo Storyteller™, er en funksjon i MyHeritage sin mobilapp hvor du kan spille inn opptil 1 time med lyd som linkes til et bestemt fotografi.

Fotografier har en stor verdi i slektsforsknings sammenheng. Noen ganger, når du intervjuer et familiemedlem, kan det å vise dem et fotografi være til stor hjelp for dem til å huske historier. De kan huske og fortelle detaljer som de kanskje ikke har tenkt på, om du bare hadde spurt dem et spørsmål. Ved hjelp av Photo Storyteller™ kan du spille inn historiene deres mens de forteller den, og sikre at kommende generasjoner kan høre historien fra den som faktisk har fortalt den.

Selv om det er du som forteller historien, er det noe mye mer personlig å høre et stemmeopptak i enn å lese et skrevet fortelling.

Hvordan bruke Photo Storyteller™

MyHeritage Photo Storyteller ™ er for øyeblikket bare tilgjengelig på sin MyHeritage sin mobilapp:

 • Åpne MyHeritage sin app på mobilen eller nettbrettet ditt, og trykk på «Bilder» -ikonet på hjemmesiden.
 • Velg bildet du vil legge en historie til.
 • Trykk på mikrofonikonet nederst til høyre på skjermen.
 • Trykk på den røde knappen for å starte opptaket, og «Stopp» -knappen for å stoppe opptaket.
 • Du kan spille av opptaket og velge å lagre det, eller slette det.
 • Når bildet ditt har en historie ved seg, vises det med et «Spill av»-ikon nederst til høyre. Trykk på «Spill av» -knappen for å høre opptaket. Du kan også slette opptaket eller dele det som en video som spiller av opptaket over bildet av bildet.

Hvis du vil ha mer detaljerte instruksjoner, kan du se dette blog innlegget:  MyHeritage Photo Storyteller™

Hva kan du gjøre med fotografiene

Når du har laget forskjellig versjonene av familiebildene dine, er det noen av tingene du kan gjøre med dem.

Del bilder digitalt med venner og familie

MyHeritage-brukere elsker å dele sine forbedrede, fargede og fargerestaurerte bilder. Eldre familiemedlemmer blir ofte slått målløse av å se barndomsminner eller ansiktene til sine kjære så detaljert, og i farger. Du kan enkelt dele dine forbedrede, fargede og/eller fargerestaurerte bilder på sosiale medier, eller på en hvilken som helst annen online plattform. Bare se etter delingsikonet.

Bilder som har blitt stemmeberiket med Photo Storyteller™ kan deles som videoer som viser bildet og spiller av opptaket.

Print, ram inn eller lag en fotobok

Du kan laste ned bildene dine som høykvalitets JPG-filer og sende dem til en utskriftstjeneste, eller skrive dem ut selv hjemme.

Det er finnes flere online fotoutskriftstjenester hvor du kan skrive ut bilder av høy kvalitet for å ramme inn. Du kanogså lage et digitalt fotoalbum. Å ha bilder tilgjengelig fra hvor som helst på nettet er flott, men når du skriver dem ut og rammer dem inn, kan du ha mye mer glede av dem.

Lag gaver til din kjære

Du kan også bruke de forbedrede bildene dine til å lage kjærkomne gaver til familien din. Her er noen ideer:

 • Skriv ut og ram dine favoritter så dine kjære å henge dem på veggen.
 • Lag en familiebok eller et album og gi til familiemedlemmer. Som et eksempel lagde denne brukeren en fargelagt versjon av hele bryllupsalbumet til sine foreldre til deres 75-års bryllupsdag!
 • Print et fotografi på en pute. Dette er en vakker måte å for eksempel hjelpe et eldre familiemedlem til å huske de kjære som har gått bort .
 • Bilder kan også skrives ut på krus, nøkkelringer, T-skjorter og en rekke andre objekter.

Dette nedlastbare dokumentet fra slekstforsker Thomas MacEntee den inneholder mange kreative ideer.

URL is copied to your clipboard.