URL is copied to your clipboard.

Tips for å planlegge og dokumentere en slektsreise med MyHeritage

Tips for å planlegge og dokumentere en slektsreise med MyHeritage

Å ta en slektsreise, kan være en av de mest meningsfulle opplevelsene i livet for en familiehistorie-entusiast. Det er vanskelig å beskrive opplevelsen av å besøke de stedene der dine forfedre levde sine liv, spesielt hvis du har brukt utallige timer til å forske og dokumentere dem.

Selv for de som ennå ikke har hatt tid nok til å forske på slektshistorien sin, kan en slik reise være en rik opplevelse.

I denne artikkelen vil vi utforske de verktøyene MyHeritage tilby for å hjelpe deg på reisen din, både i planleggingsfasen og mens du reiser.

Planlegge turen

Kartlegge en reiserute med PedigreeMap™

PedigreeMap™ er en gratis funksjon på MyHeritage der du kan får oversikt over familiehistorien din fra et geografisk perspektiv. Alle steder du legger til i slektstreet ditt, uansett hvilken hendelse det er koblet til, vises automatisk på PedigreeMap™.

PedigreeMap™ on MyHeritage
PedigreeMap™ på MyHeritage

Med PedigreeMap™ får du lett oversikt over hvilke steder som har hatt størst betydning for familiehistorien din. Du får også et godt overblikk over avstandene, både til hjemmet ditt og mellom de forskjellige destinasjonene. Det verdifullt når du planlegger ruten din. Klikk her for å lære mer om hvordan du bruker PedigreeMap™. Her kan du lære mer om PedigreeMap™.

La deg inspirere av etnisitetsestimateter og genetiske grupper

Det er ingen regel som sier at du må ha grundig dokumentasjon av din familiehistorie fra et gitt sted for å ta en reise dit. Kanskje du rett og slett ikke har noen informasjon om hvor familien din kom fra, eller har ikke hatt tid til å bekrefte vage familiehistorier.

Du kan fortsatt lage en reiserute basert på det du vet, og hvis du tar en MyHeritage DNA-test kan du få vite mer. Etnisitetsestimatet gir deg en prosentbasert oversikt over opprinnelsen din. Dette kan gi deg en ide om hvilket eller hvilke områder forfedrene dine kom fra. Genetiske grupper kan være enda mer nyttige, fordi de identifiserer din opprinnelse fra 2114 langt mer spesifikke geografiske regioner – noen ganger så spesifikke som en by eller by.

 

Ethnicity Estimate on MyHeritage
Etnisitetsestimatet på MyHeritage

Så selv om du ikke vet noe om hvor dine forfedre kom fra, kan det å ta en DNA-test gi deg en god start.

Dokumentere slektshistorie mens du er på farten

Å reise til stedet for dine forfedres opprinnelse er ikke bare inspirerende, det kan også hjelpe deg å samle viktig informasjon du ikke finner andre steder og finne nye mulige ledetråder! Er du heldig kan du få søke i noen lokale arkiver, besøke gravsteder eller til og med utforske hjemmet eller gården der dine forfedre bodde og jobbet. Du vil selvfølgelig dokumentere alt du kommer over, og nok en gang kan MyHeritage hjelpe deg. Her er noen verktøy du kan finne nyttige:

MyHeritage mobil app

Med MyHeritage sin mobile app kan du bygge treet ditt, utføre undersøkelser, laste opp bilder og mer rett fra smarttelefonen eller nettbrettet. Det er veldig praktisk hvis du skal gjøre slektsforskning mens du er på farten.

Last ned appen før du reiser, så er du klar! Appen krever imidlertid en internettforbindelse, så hvis du vil bruke den på reisen og ikke har et internasjonalt telefonabonnement, kan det være lurt å vurdere å kjøpe et kontantkort på stedet du er. Du kan selvfølgelig bruke wi-fi der er tilgjengelig. I tillegg til de grunnleggende funksjonene for å bygge slektstre og søke i dokumenter, finner du følgende funksjoner:

Skanner

Kanskje vil du besøke en fjern slektning som har noen bilder av en stamfar, eller kanskje du kommer over et spennende dokument i et lokalt arkiv. Appen til MyHeritage har en innebygd fotoskanneren som du kan bruke til å skanne bilder og dokumenter direkte til kontoen din på MyHeritage din ved hjelp av kameraet på mobilenheten.

Lydopptaker og Photo Storyteller™

Med appen kan du også ta opp lyd, noe som kan være nyttig hvis du besøker en slektning som har en historie å fortelle. Bruker du den går du ikke glipp av ett eneste ord de av det de sier. Dette kan være spesielt nyttig hvis han snakker ett annet språk enn deg, og du trenger noen til å tolke det for deg senere. Med Photo Storyteller™ kan du også ta opp en lyd, og koble den til et bestemt fotografi.

Family Tree Builder

Noen ganger er det ikke nok med en mobil enhet, spesielt hvis du planlegger å bruke mye tid i å legge informasjon inn i treet ditt. Det samme gjelder hvis du ikke er garantert tilgang til internett. I begge disse tilfellene kan Family Tree Builder være en perfekt løsning.

Det er en gratis nedlastbar programvare hvor du kan bygge tre uten internettforbindelse. MyHeritage sitt teamet har brukt Family Tree Builder til å bygge omfattende slektstrær selv midt i jungelen og ørkenen.

Image of mature woman sitting outside and working on laptop
Jobb med treet ditt overalt med Family Tree Builder

Klikk her for å lære hvordan du laster ned og bruker Family Tree Builder. Uansett hvor du er, vil MyHeritage være til tjeneste, og hjelpe deg med å utforske din familiehistorien din.

Vi ønsker seg herlig reise!

 

URL is copied to your clipboard.