URL is copied to your clipboard.

Kick-start arbeidet med Folketellingen fra USA i 1950 med Census Helper™

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Kick-start arbeidet med Folketellingen fra USA i 1950 med Census Helper™

Samtidig som Folketellingen i USA i 1950 ble sluppet den 1. april 2022, lanserte MyHeritage en ny funksjon, Census Helper™, som er designet for å gjøre folketellingsforskningen enklere. Census Helper™ skanner slektstreet, ditt og frembringer automatisk en detaljert liste over de personene i treet ditt som med stor sannsynlighet finnes i folketellingen. Me denne funksjonen kan du undersøke hver enkelt person med et klikk. Census Helper™ støtter for øyeblikket alle de amerikanske folketellingene, men etter hvert vil den bli utvidet for å kunne brukes for folketellinger fra andre land.

Hva kan jeg lære om familiehistorien min fra folketellingen?

Folketellinger er uvurderlige kilder for å lære om familiemedlemmer, og hvor de bodde gjennom historien.

 

Folketellingene ble gjort med jevne mellomrom, vanligvis hvert 5. til 10. år. Målet var å telle opp landets befolkning for å hjelpe regjeringen med å ta viktige beslutninger. Informasjonen i folketellingene kan gi et øyeblikksbilde av våre forfedres liv på et gitt tidspunkt. Hvor de bodde, hvem de bodde sammen med, alder, yrker og mye mer.

I USA ble det gjennomført folketellinger hvert 10. år fra 1790.

Census Helper™ støtter alle de amerikanske folketellingene fra 1790 til 1950.

Merk at 1890 US Census ikke er tilgjengelig fordi mesteparten ble ødelagt i en brann i 1921.)

Hvilke fordeler er det å ha en liste over slektninger som sannsynligvis ligger i folketellingen?

Listen Census Helper™ lager sparer deg for arbeidet med å søke i treet ditt for å og finne ut hvilke slaktninger som kan ha bodd i USA i et gitt år. På denne måten kan du jobbe med 1950-tellingen, og alle andre amerikanske folketellinger, på en systematisk og fokusert måte.

Når du åpner Census Helper™

Census Helper ™ er helt gratis å bruke, enten du allerede har et tre på MyHeritage eller ikke.

Hvis du ikke har et tre på MyHeritage, kan du laste opp treet ditt som en GEDCOM til MyHeritage. Du eksporter treet ditt som en GEDCOM-fil fra programvaren eller tjenesten du brukte til å bygge det, gå til  myheritage.com/census-helper,

og følg instruksjonene for å laste opp treet ditt og opprette en gratis konto på MyHeritage. Når treet ditt er importert, vil Census Helper™ begynne å skanne, og lage en liste.

Hvis du allerede har et tre på MyHeritage, finner du Census Helper™ under «Forskning» -fanen i navigasjonsfeltet.

Census Helper™ in the Research menu on MyHeritage

Få tilgang til Census Helper™ på familienettstedet dittNår du klikker på Census Helper™, vil verktøyet umiddelbart begynne å skanne treet ditt og lage en liste.

Gå gjennom listen

Listen Census Helper™ generer inneholder navn, profilbilde, slektskap til deg, fødselsår og dødsår hvis personen er død, og alderen til vedkommende i 1950 (eller året for folketellingen er gjennnomført hvis du jobber med en annen telling). Evt annon informasjon du har iom personen i treet ditt vil også fremkomme.

Census Helper on MyHeritage for the 1950 census
Gjennomgang av census Helper-listen™ for folketellingen i 1950

Klikk på relasjonen, du ser den er understreket med en prikket linje, for å se et relasjonsdiagram som beskriver relasjonsbanen mellom deg og denne personen.

Øverst til venstre i listen finner du det totale antallet personer som er personer på listen, og et alternativ for å vise en utvidet liste for resultater med lavere sannsynlighet. Dvs personer som det er mindre sannsynlig at du vil finne i folketellingen, men som kan vær vers å sjekke ut.

Hvis du ønsker å generere en liste for en annen folketelling, klikker du på navnet på folketellingen øverst på siden, og velger tellingen du vil sette søkelys på fra rullegardinmenyen.

Selecting a different U.S. census collection in the Census Helper™
Velge en annen amerikansk folketelling i Census Helper™

På høyre side ved oppføring finner du en oransje «Undersøkelse»-knapp. Hvis du klikker på den, kjøres et søk etter denne personen i den relevante folketellingssamlingen basert på opplysningene i treet ditt.

Klikk på de 3 prikkene ved siden av knappen og velg «se treet hans / hennes » da ser du personen i sammenheng med treet ditt, eller velg «Vis profil» for å gå til personens profil.

Etter hvert som du undersøker personene på listen, blir navnet nedtonet. Du vil også se et ikon som indikerer om det finnes en rekordmatch for person i 1950 Census (som du har bekreftet), og om du har lagret en post for vedkommende fra 1950 Census-samlingen. Disse indikasjonene vil hjelpe deg å holde oversikt over etter hvert som du jobber, og du vil unngå gjentakelser slik at du kan forske systematisk.

Andre alternativer

Du kan eksportere listen som et regneark ved å klikke på nedlastingsknappen øverst til høyre i listen.

Hvis du ønsker, kan du kan også oppdatere listen ved å klikke på oppdateringsknappe. Dette vil kjøre en ny skanning av treet ditt, og er spesielt nyttig hvis du har lagt til mer informasjon i treet siden forrige gang du kjørte Census Helper™.

Hvis du har flere trær, kan du veksle mellom dem ved å klikke på slektstreets navn over nedlasting- og oppdateringsknappene og velge treet du vil jobbe med fra rullegardinmenyen.

Flere forskningsressurser for tellinger

Besøk også U.S. Census hub på MyHeritage for mer informasjon og flere ressurser for å forske på familien din i den amerikanske folketellingen.

Du kan også lære mer i Kunnskapsbasen:

URL is copied to your clipboard.