URL is copied to your clipboard.

Militære kilder – Søk etter navn på MyHeritage

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Militære kilder – Søk etter navn på MyHeritage

Militære registreringer kan være en uvurderlig informasjonskilde for slektsforskere.

De kan gi god informasjon om dine forfedres militærtjeneste, som rang, enhet og tidspunkt. De kan også avsløre personlige forhold som, dato og sted for fødsel, og fysiske egenskaper som høyde, hårfarge og øyenfarge.

I denne artikkelen tar vi for oss de forskjellige typer av militære poster, og hva de kan fortelle om livene til våre forfedre. Vi vil også vise hvordan du søker etter militære poster ved å bruke navn og noen tilleggskriterier på MyHeritage. Til slutt tar vi en titt på et eksempel for å fremheve noen av de viktige militære samlingene som er tilgjengelige på MyHeritage.

Typer av militære poster og litt om hva du kan finne

Det finnes en rekke forskjellige typer militære poster hvor dine forfedres militærtjeneste kan være registret. På MyHeritage er det 3 hovedkategorier:

Utkast, vervingsprotokoll, og tjenesteoppføringer: Utkast og vervingsprotokoller opprettes i det en soldat slutter seg til det militære, og de vil inneholde navn, fødselsdato og fødested. De kan også gi informasjon om rekruttenes familiemedlemmer og fysisk beskrivelse. Tjenesteoppføringen derimot dokumenterer soldats militærtjeneste i detalj, for eksempel rang, enhet og tjenesteperiode.

Pensjonsregister: Dokumenterer pensjonerte militær som får betalt av regjeringen i form av stipender som et utbetalt til militærveteraner som anerkjennelse for tro tjeneste. Journalene inneholder vanligvis søkerens navn, fødselsdato, bosted og informasjon om militærtjenesten. Og i noen tilfeller inneholder de også opplysninger om familiemedlemmer, som for eksempel ektefelle og barn.

Militære dokumenter: Disse består av mange forskjellig typer oppføringer. Det kan være militære begravelses protokoller, militærregistre eller register over bøker om ulike konflikter. De kan finne forskjellige personopplysninger om folk som tjenestegjorde i hæren.

Hvordan få tilgang til å søke i militære poster på MyHeritage

Det er flere måter å søke militære poster på MyHeritage. 

Du kan begynne på hovedsiden for søk på siden på myheritage.com/research, og velge kategorien «Militær» til høyre på siden.

 

Military records search by name on MyHeritage
Søke etter navn i militære samlinger på MyHeritage

Du kan også ganske enkelt kjøre et generelt søk ved hjelp av skjemaet øverst på siden, og deretter begrense resultatene til militære poster ved å velge kategorien «Militær» til venstre for resultatene.

 

Å gjøre et militært søk i katalogen på MyHeritage
Å gjøre et militært søk i katalogen på MyHeritage

På denne måten kan du bla gjennom de spesifikke samlingene av militære poster på MyHeritage, og foreta søk i samlingene du er mest interessert i. Du vil også kunne se hvilke samlinger som er nye, eller nylig har blitt oppdatert.

På denne måten kan du bla gjennom de spesifikke samlingene av militære poster på MyHeritage, og foreta søk i samlingene du er mest interessert i. Du vil også kunne se hvilke samlinger som er nye, eller nylig har blitt oppdatert.

Eksempel

La oss se på et eksempel.

Samlingen United States World War I Draft Registrations, 1917–1918 collection inneholder en post om Edwin Hubble. Han var wen kjent astronom, og Hubble-romteleskopet er oppkalt etter han.

For å finne denne posten kan vi starte med et generelt søk, skrive Edwins navn inn i det generelle søkeskjemaet, for så å begrense resultatene. En annen måte å gjøre det på, er å gå direkte til den aktuelle samlingen i katalogen, og søke etter navnet hans derfra.

Her kan du se oppføringen på resultatsiden:

Søkeresultat for Edwin Powell Hubble
Søkeresultat for Edwin Powell Hubble

Klikk hvor som helst på siden for å se mer:

Militærtjenester-oppføring til Edwin Hubble
Militærtjenester-oppføring til Edwin Hubble

Her finner du Hubbles navn, kjønn, fødselsdato, alder, omtrentlig registreringsdato, nasjonalitet og språk. Under disse detaljene vil du se mer informasjon om hvor denne posten kom fra, sammen med en høyoppløselig skanning av posten.

Til høyre for finner du en beskrivelse av samlingen der denne oppføringen ligger, og du finner en kobling for å søke i samlingen. Under ligger det andre relaterte poster som algoritmen til MyHeritage har identifisert som mulig relevant for denne personen. Du kan lese mer om relaterte oppføringer her.

Når du finner en post som er relevant for en person i treet ditt, kan du lagre den i treet, og trekke ut all den eventuelle nye informasjonen du har funnet i posten ved å klikke på «Lagre post» – knappen øverst på siden.

Viktige militære dokumenter på MyHeritage 

MyHeritage tilbyr hundrevis av militære poster. Her er et utvalg av de mange verdifulle militære samlingene du finner på MyHeritage:

Det er gratis å søke i militære poster på MyHeritage, og noen er også gratis å se og bla i. Du trenger imidlertid et Komplett eller Data-abonnement for å se de fleste postene og lagre dem i treet ditt.

For å lære mer om å søke militære poster på MyHeritage, se dette Ask the Expert webinaret med David Allen Lambert.

URL is copied to your clipboard.