URL is copied to your clipboard.

Hvordan få mest mulig ut av Record Matches

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Hvordan få mest mulig ut av Record Matches

For ikke lang tid siden måtte alle som ønsket å drive med slektsforskning dedikere masse tid og krefter til det. Man måtte finne ut hvor det lokale arkivet lå og dra dit og manuelt finne fram filen man lette etter i arkivet, noe som kunne ta dager.

Den tiden er over. På MyHeritage har du tilgang til milliarder av dokumenter rett fra ditt eget hjem, og du trenger ikke engang å forske selv; MyHeritage Record Matching™ gjør alt for deg.

Slik fungere det

Når du legger inn informasjon om familietreet ditt vil MyHeritage sine algoritmer sette i gang å søke opp informasjonen i arkivene og finne dokumenter som matcher det du har lagt inn. MyHeritage sin revolusjonerende teknologi er i stand til å sile gjennom postene for å gi deg dokumenter som er mest sannsynlig til å være relevant for deg. Søkemulighetene er så avanserte at de kan finne poster om forfedrene dine, selv når de er oppført med et annet navn eller på et annet språk!

Når MyHeritage finner en Record Match for deg, vil du motta en e-post rett til innboksen din. Så istedenfor å skumme gjennom gamle bøker, dra til nedstøvede arkiver, eller å bruke timesvis på å lete i digitale arkiver, så kan du bare sette deg ned, slappe av, og la MyHeritage gjøre magien sin.

MyHeritage legger konstant til nye poster i samlingene sine; mer enn en million poster om dagen. Noe som betyr at du mest sannsynlig vil få nye Record Matches ofte. Du vil få periodiske e-poster som varsler deg om ny Record Matches.

Hvordan få tilgang til Record Matches?

Det er noen ulike måter å få tilgang til Record Matches.

En måte er gjennom e-poster som er nevnt ovenfor. E-posten vil inneholde en lenke som du kan klikke på, denne vil ta deg rett til Record Match-siden.

En annen måte er gjennom familie treet ditt. Når en Record Match er funnet for en av dine familiemedlemmer vil et brunt ikon komme opp på profilkortet deres. Når du klikker på dette tar det deg til en side der du kan se alle Record Matchene som er funnet for denne personen.

En tredje måte er gjennom navigasjonslinjen på toppen av siden på MyHeritage sitt nettsted. Hold markøren over «Oppdagelser»-fanen og klikk på «Treff etter kilde» eller «Treff etter personer» og velg deretter «Record Matches»-fanen på toppen av skjermen.

«Treff etter kilde»-lister dine treff i henhold til samlingen eller familietreet der posten ble funnet. «Treff etter personer»-lister dem i henhold til individer på slektstreet som treffet ble funnet.

Record Matches er listet opp i henhold til hvor relevante de er til treet ditt. Hvis det er noe av informasjon i posten som du ikke har i treet ditt, vil dette være oppført som «Ny informasjon» på treffkortet.

Hva kan du gjøre med Record Matches

For å gå gjennom en Record Match, trykker du «Gjennomgå treff». Det vil ta deg til en side som viser all informasjon posten inneholder som er relevant for personen du forsker på. Hvis det for eksempel er en artikkel fra en avis der slektningen din er nevnt, vil du kunne se et utdrag av teksten der slektningen din er nevnt.

Hvis denne samlingen er gratis eller hvis du har Komplett-abonnement, kan du se hele posten med både en høyoppløselig scan og en transkripsjon av teksten. Vi anbefaler å finne informasjonen i konteksten til det originale dokumentet, der kan det være informasjon som ikke er med i transkripsjonen eller tekst notert i margen.

Hvis treffet virker riktig trykker du «Bekreft». På neste side, kan du trekke ut noen av eller alle opplysninger fra posten og legge det til treet ditt. Vi anbefaler å gjennomgå og trekke ut hver bit av informasjonen manuelt, siden dataene fra oppføringen kan være mindre fullstendig enn den du allerede har. Sørg for å legge til en kildehenvisning slik at du vet hvor den nye informasjonen kom fra. Når du er ferdig, klikker du «Lagre til treet» nederst på skjermen.

Merk at for å bekrefte en Record Match og trekke ut informasjon til treet, trenger du et Data- eller Komplett-abonnementet. Hvis du ikke har det, må du legge til den nye informasjonen til treet manuelt.

Hvorfor får jeg Record Matches med familietrær?

Noen ganger kan du få Record Matches med familietrær fra andre steder enn MyHeritage, slik som Geni, FamilySearch, eller WikiTree. Selv om disse kildene teknisk sett ikke er ikke historiske opptegnelser, er de oppført under Record Matches for å skille dem fra Smart Matches™, som er treff funnet fra familietrær av andre MyHeritage brukere.

Hvilken betydning har abonnement for at du skal få mest mulig ut av Record Matches

Å motta og vise grunnleggende informasjon i Record Matches er helt gratis, og noen har til og med høyoppløselig scan som alle kan se.

Men for å se høyoppløselig scan av de fleste postene, bekrefte treff, og trekke ut informasjon til treet ditt må du ha Data- eller Komplett-abonnement. Disse abonnementene lar deg også ta fullt utnytte av SuperSearch™-funksjonen hvis du aktivt ønsker å søke i historiske poster.

URL is copied to your clipboard.