URL is copied to your clipboard.

Nyttige funksjoner å kjennskap til for Family Tree Builder 

Ziv Sorrek

Nyttige funksjoner å kjennskap til for Family Tree Builder 

MyHeritage tilbyr tre forskjellige plattformer for å jobbe på slektstreet ditt, nettstedet ditt, mobilappen (tilbys for både iOS og Android), og vår programvare, Family Tree Builder.

Denne artikkelen fokuserer på nyttige verktøy som er tilgjengelige i Family Tree Builder som du kanskje har gått glipp av. De mindre kjente verktøyene kan hjelpe deg med å undersøke slektshistorien din, og vedlikeholde slektstreet ditt.

Oppgavebehandling

Når du administrerer et langsiktig forskningsprosjekt, kan du begynne å legge til informasjon i slektstreet, uten å ha alle detaljene på plass.

I Family Tree Builder kan du dokumentere oppgaver og tilordne dem til deg selv. Hvis du samarbeider med andre familiemedlemmer, kan du merke dem i oppgaven, og de blir varslet om det.

En oppgave kan åpnes på tre forskjellige måter:

  1. Under alle profiler, gå til Person > Tasks
  2. For å se alle saker, gå til “View” > Tasks 
  3. I kortet til en person som du har blitt tilordnet en oppgave til

Når du har en dag for å til å gjøre slektshistorie, er visning av hele oppgavelisten et flott sted å starte.

Hvis du vil fokusere arbeidet på en bestemt person, kan du enkelt åpne oppgavelisten og vise de spesifikke oppgavene som involverer den enkelte.

Profilliste

Family Tree Builder zoomer inn bare innpå 1-2-profiler om gangen. Dette er for å hjelpe deg med å konsentrere deg og fokusere, så du kan jobbe på en så nøyaktig måte som mulig

Dessverre gjør dette det vanskelig å se «hele bildet», og se alle i treet samtidig. Listen over alle slektstreprofiler i slektstreet finner du til venstre for treet, og det kan være til hjelp. Ved å klikke på et av navnene vil den personen umiddelbart bli satt i fokus.

 

Arbeide frakoblet

Du må ha en fungerende Internett-tilkobling for å jobbe med MyHeritage-mobilapp og på familienettstedet ditt på www.myheritage.com.

Når du jobber i Family Tree Builder kan du redigere slektstreet normalt mens du er frakoblet, og endringene lagres lokalt på datamaskinen. Du kan ta med deg datamaskinen mens du er på reise eller på farten. Hvis du er uten en stabil forbindelse, uansett hvor du er, kan du fortsette å jobbe på slektstreet.

Da et av MyHeritage sine team reiste for å besøke isolerte stammer for å dokumentere og bevare slektshistorie, benyttet seg av de nyttige funksjonen i Family Tree Builder, og brukte Family Tree Builder offline. Les mer om det her: https://www.tribalquest.org/

Diagrammer og rapporter

MyHeritage tilbyr det samme utvalget av diagrammer og rapporter både på nettstedet til familien og i Family Tree Builder. Family Tree Builder gir litt mer fleksibilitet når du oppretter diagrammer.

I Family Tree Builder klikker du på et navn i listen til venstre panel for å generere et diagram for dem.

Diagramveiviseren viser en liste over diagramtyper du kan velge mellom. På familieområdet kan du ikke redigere diagrammene når de er opprettet. I Family Tree Builder kan du gjøre noen viktige justeringer i diagrammet:

  • Hvis du dobbeltklikker på et profilkort i et diagram, åpnes redigeringsvinduet der du kan redigere denne personens informasjon.
  • Du kan også justere plasseringen av profilboksene ved å dra dem.
  • Du kan slette tekst fra boksene hvis det er informasjon du ikke vil vise.

Bakside av bilder

Mange gamle bilder har tekst skrevet på baksiden, du finner kanskje navnene på personene som er avbildet, datoen det ble tatt, eller kanskje en dedikasjon eller signatur. Dette kan være verdifull genealogisk informasjon som vi ønsker å feste til selve bildet. I Family Tree Builder kan du legge til skanningen av baksiden av bildet i samme bildefil.

La oss ta dette bildet som et eksempel:

Baksiden inneholder betydelig informasjon om personene som vises på bildet. Når du har lastet opp bildet til Family Tree Builder, kan du åpne bildeinformasjonen.


Under «Reverse Side tab», du ser alternativet for å laste opp et ekstra relatert bilde. I dette eksemplet har noen lagt til tekst på tysk som beskriver hvem som var på bildet. Når du har lastet den opp i «Reverse Side tab», da ser det slik ut.

Manuell sikkerhetskopi

I Family Tree Builder kan du lage lokale sikkerhetskopier av slektstreet ditt og administrere dem på din egen enhet. Deretter kan du laste opp og lagre dem andre steder. Du kan sove godt om natten, vel vitende om at slektstreet ditt er trygt!

Sikkerhetskopien kan gjøres enkelt ved å klikke på “File” og velge “Back up project”

Avanserte GEDCOM-alternativer

Family Tree Builder har noen avanserte funksjoner for GEDCOM-filer. Du kan importere en GEDCOM-fil fra det angitte verktøyet under “File”.

Du kan velge om du vil slå sammen den importerte GEDCOM til et eksisterende tre eller laste det opp som et nytt prosjekt.

Når du eksporterer GEDCOM-filer, kan du velge å inkludere alle fra hele treet eller velge bestemte personer som skal inkluderes i eksporten:

Personvern

I Family Tree Builder kan du legge til personer og fakta i slektstreet ditt som du kan ekskludere fra publisering på familienettstedet ditt. Mens resten av slektstreet vil bli synkronisert med din online familie nettsted, vil de spesifiserte individer og fakta forbli private.

Legge til ikke-relaterte personer

Noen ganger kan det være nyttig å starte en ny gren i slektstreet uten å koble den til en som allerede som allerede finnes i slektstreet. Kanskje du har avdekket en slektning, men du vet ennå ikke hvor nøyaktig du er i slekt. Du kan legge dem til som en ikke-relatert person, og feste dem til riktig gren senere.

“Find and Replace” funksjon

Noen ganger ønsker vi å en masse-endring i et helt slektstre. Du kan for eksempel oppdage at stavemåten av et etternavn i slektstreet ikke er det du opprinnelig trodde det var. Dette kan enkelt utbedres ved hjelp av «Find and Replace funksjon».

Skriv inn informasjonen du vil korrigere, og korreksjonen. Klikk på «replace» for å gjøre endringen i hele treet. Dette verktøyet kan spare deg for mye tid!

Konklusjon

Family Tree Builder er en flott plattform for å bygge og dyrke ditt slektstre for de som foretrekker programvare. Vi håper at du har glede av disse nyttige og mindre kjente funksjonene og alt som Family Tree Builder har å tilby for å fremme din slektshistorie forskning.

URL is copied to your clipboard.