URL is copied to your clipboard.

Liten tid til slektsforskning? Her er en liste med ting man kan gjøre med den tiden man har

Ziv Sorrek

Liten tid til slektsforskning? Her er en liste med ting man kan gjøre med den tiden man har

Hvor mye tid er man nødt til å bruke på å forske på familiehistorien sin?

Dette er en liste over ting man kan gjøre med den tiden man har, enten om det er 5 minutter eller en hel dag.

0–5 minutter

Venter du på noen? En rask tur innom appen på en busstur? Prøver du å få tiden til å gå? Her er noen ting du kan gjøre med noen få minutter til disposisjon:

Fargelegg noen svarthvitt bilder:Har du noen svarthvitt-bilder som ikke er fargelagt ennå? Det tar bare noen få sekunder å fargelegge dem!

Forbedre bildene dine: Til og med fargebilder kan ha godt av magien til MyHeritage sin Fotoforbedrer. Finn frem noen bilder som ikke har blitt forbedret og gi nytt liv til et gammelt bilde.

Legg til en ny person:Har det kommet et nytt familiemedlem? Har noen i familien fått barn, eller kanskje noen har giftet seg? Legg det nye familiemedlemmet inn i treet ditt.

Legg til en ny opplysning: Har du legt inn hva bestefaren din jobbet med, eller hvilken skole han gikk på?

Se over et nytt DNA treff: Se om du finner ny informasjon ved å se over et nytt DNA-treff. Hvis du planlegger å se nøyere på treffet senere kan du legge igjen et notat til treffet ved å trykke på «notat»-ikonert øvers til høyre.

Ta en DNA undersøkelse: Svar på en av våre undersøkelser for å bidra til MyHeritage DNA Research Project. De fleste av dem tar under fem minutt

10–20 minutter

Litt for tidlig til legetimen? Venter du på toger? Dette kan du gjøre mens du venter:

Se gjennom en Smart Match™: Sjekk en Smart Matches™ og se om du finne informasjon du vil beholde.

SE gjennom et Record Match:Gå gjennom en Record Match. Ta en kikk på scannen av dokumentet der slekningen din er nevnt, kanskje du finner ny informasjon i margen.

30 minutter

“Undersøk denne personen”: Er det noen i treet ditt som ikke har fått noen automatiske treff? Ønsker du å lære mer om personen? Trykk på «Undersøk denne personen», da vil navnet og fødselsdatoen automatisk bli lagt inn i et SuperSearch™.

1 time

Scan og/eller last opp bilder: Har noen i familien sendt deg nye familiebilder? Kanskje du har en bunke med familiebilder som venter på å bli scannet? Fotoscanneren i MyHeritage sin app gjør det enkelt å scanne og laste opp bilder direkte til MyHeritage sin database.

Skriv en biografi:Bruk en time på å skrive ned minnene du har om en avdød slektning og legg det inn i biografien på MyHeritage. Dette er en stor gest for fremtidige generasjoner.

Marker duplicates: Det er ikke alltid du har tid til å slette alle duplikater du finner,  men hvis du markerer dem med en gang kan du gå tilbake å slette dem senere. Marker duplikatene ved å legge til en markør i navnet, for eksempel ordet «dobbel» eller en tallkombinasjon. Det gjør det også lett å søke de opp igjen senere.

Kjør en kvalitetssjekk: Kjør kvalitetesjekken for og se om det er noen feil i treet ditt. Her kan du lære hvordan du bruker kvalitetesjekken.

2–3 timer

Ring en slektning:Ring en eldre slektning og spør dem om hva de husker. Ta notater slik at du kan legge til alt i treet etter samtalen.

Gå gjennom en Smart Match™ du allerede har godkjent: Andre brukere legger hele tiden til ny informasjon i sine trær, derfor kan det være lurt å gå tilbake til tidligere Smart Matches™ og se om du finner ny informasjon. For å se bekreftede Smart Matches™, hold musen over «Oppdagelser», deretter trykker du «Treff etter personer», trykk på «ventende»,  og velg «bekreftet.» Her vil du få opp en liste med alle treffene du har godkjent.

Se gjennom treet ditt i Listevisning: Listevisning lar deg se treet ditt som en liste. Pass på at alle menneskene i treet ditt er i slekten din, og at alle er en del av treet.

En halv dag/4–5 timer

Merk og fjern dubletter: Med listevisning kan du gå systematisk gjennom treet ditt og se om du finner noen duplikater. Lær mer om hvordan du fjerner dubletter her.

Ta en titt på en annen familieside du er medlem av og finn informasjon: Se etter biografier, bilder, notater og andre ting som man vanligvis ikke får med seg med en Smart Match™.

En full dag/7–8 timer

Scan gamle fotoalbum:For å bevare gamle bilder kan det være lurt å digitalisere dem. Da blir også enklere å dele dem. Det er enkelt å raskt å scanne bildene dine med MyHeritage-appen, og legge de rett inn i treet ditt. Du kan fargelegge bildene med MyHeritage In Color™, og gi fokus til uskarpe bilder med MyHeritage Fotoforbedrer. Lær mer om hvordan du scanner fotografier her.

Intervjue en slektning:Besøk en slektning og gjennomfør et grundig intervju.  Skriv ut vår liste over hvilke spørsmål man bør stille sine slektninger. Det er også lurt å bruke taleopptak-funksjonen i MyHeritage-appen for å ta opp intervjuet.

URL is copied to your clipboard.