URL is copied to your clipboard.

Jeg har et interessant DNA-treff. Hva skal jeg gjøre?

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Jeg har et interessant DNA-treff. Hva skal jeg gjøre?

Se for deg at du får et varsel om et nytt DNA treff i din mail-innboks eller på DNA-siden. Her er en liste med fem ting du kan gjøre for å lære mer om dette treffet.

Kontakt dem

Hvis vi ser bort ifra de åpenbare gevinstene med å opprette kontakt med et hittil ukjent familiemedlem, eller personen som administrerer DNA-testen deres, er at det er den sikreste måten å få bekreftet nøyaktig hvordan dere er relatert. Det er også mulig at denne personen sitter på slekts-materiale du tidligere ikke har visst om, som kan hjelpe deg med å fylle ut ditt eget slektstre.

MyHeritage har et meldingssystem som sikrer at mail-adressen til hverken deg eller den du kommuniserer med, vil bli utlevert. For å opprette kontakt med DNA-treffet trykker «kontakt» i e-posten eller på DNAtreff-siden. Det vil ta deg til en side der du kan skrive en melding.

Når du får svar vil vi varsle deg på din mail-adresse, men for å lese meldingen må du inn i innboksen din på våre sider. På den måten kan du selv bestemme når og akkurat hvor mye informasjon du ønsker å dele med ditt treff.

Utforsk «DNA-treff» siden

En annen ting du kan gjøre for å lære med om DNA-treffet er å gå inn på «DNA-treff»-siden. For å komme deg til denne siden trykker du på «Vis DNA-treff» i mailen vi har sendt deg. Der kan du se en full oversikt over det du har til felles med det enkelte treffet, med et anslag om hvordan dere kan være beslektet, som igjen kan lede deg til flere slektninger som du enda ikke har visst om.

Studer DNA-treffet sitt familietre

Under «Vis DNA-treff» finner du en knapp der det står «Vis familietre». Den vil ta deg til DNA-treffet sitt familietre, der vil du kanskje kjenne igjen individer fra ditt eget tre og du kan følge disse videre relasjonene videre. I mange trær vil du se personer som er oppført som <Privat>, hvis du ønsker informasjon om disse må du søke om medlemskap til dette treet. Det gjør du vet å trykke «Be om medlemskap» på øverst på skjermen.

Finn dem i AutoClusters

AutoClusters kan hjelpe deg å nøste opp i hvilke av dine treff som er beslektet til hverandre, som igjen kan gi deg verdifull informasjon om hvordan du kan være relatert til dem. Hvis du allerede har generert et AutoCluster, må du generere et nytt for å finne det nye treffet ditt. Det eneste du trenger å gjøre er å gå inn på AutoCluster verktøy og lage en ny tabell.

Sammenlikn med allerede kjente treff i Kromosom basen

Du kan ta en enda dypere dukk ved å sammenligne kromosomene dine til andre slektninger som også har tatt DNA-testen. Når du finner ut hvilke deler av DNAet ditt dere deler, kan dette brukes til å finne ut hvilken side av familien treffet befinner seg. Og hvem av dine nærmeste slektninger de kan være relatert til.

URL is copied to your clipboard.