URL is copied to your clipboard.

Hvordan lage en Familietre plakat eller Familiebok på MyHeritage

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Hvordan lage en Familietre plakat eller Familiebok på MyHeritage

Visste du at du kan lage ditt eget vakre, profesjonelle og utskrivbare familiediagram eller familiebok på MyHeritage, helt gratis?

Du har jobbet så hardt med treet ditt, du har omhyggelig skrevet inn navn og datoer, sitert kilder og lastet opp fotografier. Nå er det på tide å glede seg over fruktene av arbeidet, og kanskje dele dem med dine kjære i form av et slående vakkert slektstrediagram eller en slektsbok.

Alle MyHeritage-brukere kan generere et ubegrenset antall diagrammer eller familiebøker i PDF-format helt gratis. Du kan også skrive dem ut på din hjemmeprinter, hos en lokal utskriftstjeneste, eller bestille en trykt høykvalitets plakat fra MyHeritage. Deretter kan du ramme inn og henge diagrammet ditt stolt på veggen, ta det med deg på neste familiegjenforening. Eller gi det til et familiemedlem i gave.

Slik lager du et utskrivbart familieoversikt eller bok:

1. Vel et format på familietreet ditt

Hold markøren over «Slektstre»-fanen i navigeringslinjen, og klikk på «Mer». Velg «Skriv ut diagram og bøker» fra den utvidede menyen som kommer frem.

Du kan velg mellom 9 forskjellige diagram.

Sløyfe diagram

Sløyfe diagram viser hovedpersonen i sentrum sammen med en ektefelle eller partner. Forfedrene forgrener seg på hver side og barna nedenfor. Dette er et flott diagram til å henge på veggen på grunn av sine fine proporsjoner og symmetri.

Den nærmeste familie

Nærmeste familiediagram viser besteforeldrene til hovedpersonen og alle etterkommerne til disse besteforeldrene. Det viser også alle kusiner og fettere til hovedpersonen. Dette er et godt format for deling med fettere, tanter og onkler.

 

Forfedre

Anediagram viser alle forfedrene til hovedpersonen. Du velger selv hvor mange generasjoner du vil inkludere. Dette er et symmetrisk, elegant diagram, og den perfekte gaven til et barn. Du kan velge et horisontalt eller vertikalt format for dette diagrammet.

Etterkommere

Etterkommerdiagram viser alle etterkommerne til hovedpersonen fra hver av deres ektefeller. Også her kan du velge hvor mange enegrasjoner du vil inkludere. Andelene i diagrammet varierer i henhold til antall etterkommere i hver generasjon.

Dette er et flott diagram for deling med slektninger som du deler en felles forfader med. Velg han eller hun som hovedperson og du kan velge mellom horisontal eller vertikal format

Timeglass diagram

Dette diagrammet kombinerer forfedre-diagrammet og etterkommer-diagrammet for samme hovedperson. Dette diagrammet er et godt valg å gi til en eldre slektning, som kanskje liker å se sine forfedre og etterkommere sammen. Du kan også velge det vertikale eller horisontale formatet for dette diagrammet.

Soldiagram

Soldiagram er et nytt format som er eksklusivt for MyHeritage. Det er inspirert av et tradisjonelt sirkulært slektstreformat som har blitt brukt i samfunn over hele Europa i århundrer. Du kan velge etterkommere eller forfedres soldiagram. I motsetning til viftediagrammet støtter dette diagrammet bilder.

Soldiagrammet er et perfekt valg for en familiegjenforening, fordi det kan vise et veldig stort antall etterkommere på et relativt liten plass. Hovedpersonen vises i sentrum, og deres etterkommere vises i de ytre ringene.

Forfedrenes soldiagram viser alle forfedrene til hovedpersonen, opp til antall generasjoner du velger.

Viftediagram

Viftediagram viser enten alle forfedrene eller alle etterkommerne til hovedpersonen i et unikt vifte-format. Du kan selv velge antall generasjoner.

Alt-i-ett

Alt-i-ett-diagram viser alle slektningene til hovedpersonen, både slektninger etter blod og ekteskap. Dette er et flott alternativ hvis du vil fange hele slektstreet ditt i ett diagram.

Familiebok

Familieboken er en detaljert og profesjonell samlmenstilling av slektstreet. Den inneholder også fortellinger om hver enkelt persons liv, fotografier, familiediagrammer og nyttige indekser. Dette er en fantastisk måte sammenstille all forskning du har gjort i en trykt bok familien din vil verne om i generasjoner.

TipsHvis du velger et format som støtter fotografier, må du sørge for at så mange som mulig av personene er avbildet i treet ditt før du genererer diagrammet. Dette vil gi en mye mer slående og personlig visualisering. Slektninger uten bilder vil bli representert med et generisk ikon.

2. Velg en diagramstil

Hvis du har valgt et av diagram alternativene, unntatt soldiagrammet,  kan du velge mellom 18 forskjellige stiler på diagrammet ditt. Du kan velge forskjellige bakgrunner, farger, fotoformer og mer. Bla til venstre og høyre for å bla gjennom stilene og velge din favoritt.

3. Tilpass diagrammet ditt

Først velger du hvem hovedpersonen i diagrammet eller boka skal være, og skriv så inn en tittel. Nå kan du velge hvilke fakta du skal ha med, hvis du skal ha med fakta. Du velger hvor mange generasjoner du vil at slektstreet ditt skal vise. Det siste avhengig av hvilket format du har valgt.

Hvis du planlegger å skrive ut diagrammet hjemme, kan du velge «Flere sider.» Da kan du skrive det ut på flere sider og deretter sette det sammen for å fullføre det hjemmelagde diagrammet.

For et mer avansert, mer profesjonelt alternativ, kan du velge «Enkeltside» og skrive ut diagrammet profesjonelt.

Når du er ferdig, klikker du på «Generer diagram» eller «Generer bok.» Det kan ta noen minutter å generere det ferdige produktet. Du vil motta et e-postvarsel når det er klart.

4. Skriv ut diagrammet ditt

På siden «Mine diagrammer» ser du en liste over diagrammer og bøker du har generert. Der finner du også er noen alternativer for hvordan du kan skrive ut:

 

Hjemme printing

For å skrive ut diagrammet på hjemmeskriveren, klikk “Vis PDF” under diagrammet du vil skrive ut. Dette åpner filen som en PDF i nettleseren din.

Velg alternativet «Skriv ut» i nettleseren din.

 

Bestille en plakat fra MyHeritage

Noen typer diagrammer kan skrives ut profesjonelt og i høy kvalitet på MyHeritage. Vi tilbyr flere forskjellige papirkvaliteter, pluss at vi tilbyr matt lerret.

Hvis du ser du valget «Bestill plakat» under diagrammet, er dette tilbudet tilgjengelig.

Klikk der for å fortsette med bestillingen. Du kan velge plakat-størrelse, papirkvalitet, antall diagrammer du vil bestille og valuta. Angi deretter frakt- og faktureringsinformasjonen.

 

Skriv ut hos en utskriftstjeneste

Du kan også skrive ut kartet eller boka hos ditt lokale trykkeri eller online utskriftstjeneste. Klikk «Se PDF» for å åpne PDF-filen i nettleseren din.

Deretter velger du “Last ned” muligheten for å laste filen den på din datamaskin.

Du kan deretter overføre eller sende denne filen til ditt lokale trykkeri, eller laste den opp til en online utskriftstjeneste for profesjonell utskrift, innbinding og/eller innramming.

URL is copied to your clipboard.