URL is copied to your clipboard.

Dette er hvorfor du bør sjekke Theories of Family Relativity™ regelmessig

Dette er hvorfor du bør sjekke Theories of Family Relativity™ regelmessig

Theories of Family Relativity™ er en revolusjonerende MyHeritage-funksjon som gjør det enkelt å finne ut hvordan du er beslektet dine DNA-treff. Ved å gå inn på «DNA-treff»-siden finner du teorier om hvordan du er relatert til dine treff.

Funksjonen er bygger på avansert algoritmer som analyserer all informasjon tilgjengelig på MyHeritage, inkludert informasjon fra familietrær og data fra historiske oppføringer, og prosesserer den for å lage troverdige teorier om forholdet mellom DNA-treff. Det er viktig å vite at dette er ikke en automatisk prosess, MyHeritage kjører algoritmet med jevne mellomrom for å oppdatere teoriene i henhold til den mest oppdaterte informasjonen.

Ny informasjon blir lagt til i MyHeritage hele tiden. Hver dag blir utallige nye profiler lagt til i eksisterende trær, samtidig som nye trær blir laget. I tillegg til det, legger MyHeritage til millioner av nye samlinger av oppføringer hver måned. Med all denne nye dataen, er det svært sannsynlig at du vil få nye Theories of Family Relativity™ etter en oppdatering.

Derfor er hver oppdatering av Theories of Family Relativity™ spennende nyheter, og det er grunnen til at du bør sjekke med jevne mellomrom, for å se om noen nye har dukket opp siden sist gang du sjekket.

Hvordan finne ut om du har nye Theories of Family Relativity™

Hver gang MyHeritage gjør en ny oppdatering av «Theories of Family Relativity™-«funksjonen, vil vi si ifra på MyHeritage sin blogg og på sosiale medier. Sørg for å holde følge med på bloggen og følg MyHeritage på facebook, og instagram!

Du kan også finne ut av oppdateringer ved å ta en titt på din «DNA-treff»-siden. Når det har vært en oppdatering, vil det synes et varsel på toppen av siden, slik at du vet at nye teorier har blitt beregnet. Du kan klikke på «Vis teorier» for å filtrere ut treff og kun vise de som har en teori. Alle teorier som har blitt beregnet i løpet av de siste 30 dagene vil bli merket som «NY».

Varslet og merkene vil bare være der noen uker, så hvis du ikke vil gå glipp av dem bør du sjekke noen ukers mellomrom.

Hva om jeg ikke har noen nye teorier?

Det er veldig sannsynlig at du har minst et par nye teorier, men om du ikke har det, eller hvis du er fortsatt forvirret om hvem et spesifikt DNA-treff er, er ikke alt håp tapt. MyHeritage tilbyr flere verktøy som kan hjelpe deg med å avgrense mulighetene og finne ut hvordan dere kan være i slekt.

AutoClusters for eksempel, organiserer treff i grupper av slektninger som både har treff med deg, og hverandre. Dette gjør det enkelt for deg å se hvilke DNA-treff som er relatert til hvem. For eksempel, hvis et ukjent treff vises i en gruppe sammen med en fetter fra din mors side, betyr det at dere mest sannsynlig deler en slektning på den siden.

Klikk her for å lære mer om hvordan du bruker AutoClusters for DNA-treff.

Et annet verktøy du kan bruke er Kromosomleseren. Dette verktøyet lar deg sammenligne ditt DNA med andre treff og finne bestemte sekvenser av DNA dere deler. På denne måten, kan du identifisere spesifikke sekvenser du her arvet fra en bestemt slektning, og når du finner et DNA-treff som du deler denne sekvensen med, vet du hvilken slektning dere mest sannsynlig deler.

Klikk her for å lære mer om hvordan du bruker Kromosomleseren til slektsforskning.

Du kan også finne viktige hint ved å gå gjennom DNA-treff og får oversikt over Felles DNA-Treff. Som med AutoClusters ovenfor, hjelpe deg med å finne ut hvordan du er relatert til ukjente DNA-treff.

Klikk her for å lære mer avanserte tips for gjennomgang og organisering av DNA-treff.

URL is copied to your clipboard.