URL is copied to your clipboard.

Hva Smart Matches er og hvordan du kan dra best nytte av dem

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Hva Smart Matches er og hvordan du kan dra best nytte av dem

Smart Matching™ er en smart slektsforskningsteknologi som matcher personene du har lagt til i ditt slektstre med personer som andre MyHeritage medlemmer har lagt til i deres slektstre.

Når du legger til en ny person i ditt slektstre, søker MyHeritages algoritme i den enorme databasen med slektstrær for å finne oppføringer som ser ut til å vise den samme personen.

Smart Matches™ kan hjelpe deg med din slektsforskning på mange forskjellige måter. En annen person som har lagt til samme person som deg i sitt slektstre, kan ha mer informasjon om han eller henne som du ikke foreløpig har. Dette kan innebære alt fra fødselsdatoer eller fødesteder til navn på andre familiemedlemmer, eller kanskje også bilder av personene.

For hver person du legger til i ditt slektstre, øker sjansen for flere oppdagelser. Med Smart Matches™ kan du la slektstreet ditt gro eksponentielt eller få ny, viktig informasjon om slekten din som du ikke får andre steder.

Hvordan få tilgang Smart Matches™

Du kan få tilgang til Smart Matches™ på flere måter.

En måte du kan få tilgang på er direkte fra ditt slektstre. Når en Smart Match™ blir funnet for en person på ditt slektstre vises et grønt ikon øverst på personkortet deres.

Du kan klikke på ikonet for å se alle Smart Matches™ som har blitt funnet for den spesifikke personen.

En annen måte å få tilgang til Smart Matches™ er å klikke på det grå ikonet øverst på venstre side av stripen som vist nedenfor.

En tredje måte er å holde markøren din over Oppdagelser-fanen i navigasjonslinjen og velge «Treff etter personer» eller «Treff etter kilde».

Select the “Smart Matches” tab at the top of the screen. “Matches by people” organizes your matches according to the people for whom those matches have been found, while “Matches by source” organizes them according to the sources (for Smart Matches™ — the family trees) where they were found.

Få mest mulig ut av dine Smart Matches™

Bekreft at treffene er nøyaktig

I slektsforskning er det veldig viktig å bekrefte og kilde til all informasjon du legger til i ditt slektstre. Selv om MyHeritages algoritmer er robuste og nøyaktige er det alltid en mulighet for at Smart Matchen™ er feil, kanskje som følge av en tilfeldighet (en annen person som er født på omtrent samme tid og sted med liknende navn i familien) eller som følge av en menneskelig feil (en bruker har fylt inn feil informasjon). Før du bekrefter en Smart Match™ bør du derfor kontrollere at detaljene stemmer overens med dine data.

Sjekk den “Den nye informasjonen”

Noen Smart Matches™ gir deg ny informasjon, mens andre ikke gjør det i det hele tatt. Som standard sorteres Smart Matches etter verdien den kan ha på ditt slektstre. (Du kan også sortere etter antall treff, nylige treff, fornavn, etternavn, eller tilknytning dersom du ønsker det). For hvert treff kan du se «Ny informasjon» seksjonen som indikerer hvilken ny informasjon treffet kan gi deg.

Ta en titt på treet Smart Match™ stammer fra

Dersom du er usikker på om Smart Matchen er nøyaktig eller ikke kan du alltid ta en titt på slektstreet hvor den ble funnet. Informasjonen som er oppgitt i slektstreet kan hjelpe deg med å bekrefte om treffet er riktig og eventuelt avsløre ny og viktig informasjon.

Kontakt eieren av det andre treet og spør om medlemskap på slekssiden

Det kan hende du opplever at informasjonen du vil ha tilgang til på den andre brukerens slektstre er begrenset av personverninnstillingene. Uansett er det enda bedre å få hele historien fra personen som la til informasjonen i slektstreet i utgangspunktet. Det kan også hende at de har ekstra informasjon som de ikke har lagt til MyHeritage treet deres.

Når du bekrefter et treff, kan du kontakte eieren av slektstreet via en privat melding. Du kan også be om medlemskap til deres slektsside slik at du kan se ekstra detaljer som kanskje bare er synlige for medlemmene.

Ta ut informasjon manuelt 

Når du bekrefter en Smart Match™ får du mulighet til å ta ut informasjonen og legge den til i ditt slektstre. Istedenfor å velge «Trekk ut all informasjon», anbefaler vi deg å gå gjennom hver seksjon av treffet og sammenlikne informasjonen fra Smart Matchen med informasjonen på slektstreet ditt. Da kan du kanskje oppdage at informasjonen de har lagt til ikke er så nøyaktige som informasjonen du allerede har. I slike tilfeller vil du kanskje beholde din informasjon enn å erstatte den med deres. Det kan også hende du oppdager at noe av informasjonen deres er feil.

Vent …

Når du har lagt til ny informasjon fra dine Smart Match™ til slektstreet ditt, setter MyHeritages algoritmer i gang på ny. Da kan det hende at algoritmene oppdager nye Smart Matches™ eller Record Matches basert på den nye informasjonen i ditt slektstre. De nye oppdagelsene kan skje innen få minutter, så hold øye med nye notifikasjoner.

Du får også av og til e-poster for å varsle deg om nye Smart Matches™ for personer på ditt slektstre, så hold et øye med innboksen din også!

URL is copied to your clipboard.