URL is copied to your clipboard.

MyHeritage Photo Discoveries™

MyHeritage Photo Discoveries™

Photo Discoveries gjør det enkelt å legge til fotografier av folk i slektstreet ditt, som du mangler bilder av i dag. Mange av oss har opplevd gleden og opprømtheten ved å finne et fotografi av en slektning eller forfader som vi aldri har sett tidligere. Photo Discoveries kan gjøre at også du vil få oppleve dette.

Hvorfor er bilder så viktige?

Bilder bringer liv til et slektstre! Dette er tydelig når vi ser på eksemplene nedenfor.

Her ser du et slektstre uten bilder:

Og her ser du det samme treet, etter at vi har lagt til bilder ved hjelp av Photo Discoveries:

Det er åpenbart at familietreet som inkluderer bilder er langt mer interessant å se på enn det andre, ikke sant? Du kan se miniatyrbildene i slektstreet, men dersom du klikker på profilboksene i slektstreet ditt på MyHeritage, vil du også kunne se bildene i original størrelse. 

Det handler om samarbeid

Photo Discoveries er basert på den sterke samarbeidsånden i slektsforskningsmiljøet. Mange som forsker på slekta si, har få bilder av formødre og forfedre tilgjengelig. Men forfedre er jo noen du deler med fettere, kusiner, tremenninger og en rekke andre. Dere er alle etterkommere etter de samme personene. Derfor er det meget mulig at bildene som du selv har slitt med å finne frem til, faktisk er i en av dine slektningers eie – og det er store sjanser for at de vil være mer enn glade for å dele dem med deg! Med Photo Discoveries, har vi gjort det enklere å dele historiske fotografier av felles forfedre og formødre.

Hvordan fungerer Photo Discoveries?

Med Photo Discoveries tok vi den innovative Instant Discoveries™-teknologien enda lengre. I stedet for å legge til personer eller fakta, leter programvaren derimot etter bilder. Systemet undersøker alle dine Smart Matches™ (i enkelte tilfeller flere tusen av dem) og isolerer treffene med andre trær som inkluderer bilder. Deretter setter vi fokus på personene som du ikke har bilder av i ditt eget slektstre. Så snart systemet har arbeidet ferdig, lages det en fotopakke med opp til 10 bilder til deg. Denne samlingen er hva vi kaller et Photo Discovery. 

Hvert Photo Discovery du mottar kan komme fra forskjellige familie-nettsider. Hvert og ett av fotografiene er basert på et enkelt Smart Match™, og du kan legge til hele Photo Discovery i treet ditt med ett klikk! Photo Discoveries er enkelt å bruke. Men du mottar ikke bare bildet. Når du kopierer bilder fra Photo Discoveries til personprofiler i slektstreet ditt, vil bildene originalbildene lagres i maksimal oppløsning, sammen med all tilknyttet data, som for eksempel navn på personen(e) i bildet som du allerede har i treet ditt – samt datoer og stedsnavn. Når et bilde kopieres, vil det alltid legges inn kildehenvisning til hvor bildet kommer fra, en lenke til den originale familiesiden og administrator for denne, samt dato for når bildet ble kopiert. Merk at du kun kan kopiere bilder fra andre slektstrær der eieren har gjort fotoalbumene sine åpne for deling med andre MyHeritage-brukere, og som har aktivert Smart Matching.

En viktig del av Photo Discoveries er påliteligheten. Fordi Photo Discoveries er basert på den etablerte Smart Matching-teknologien vår, blir de aller fleste resultatene som ikke stemmer filtrert ut automatisk. Du kan være sikkert på at vi kun gir deg bilder av personer som faktisk er personene som du har i slektstreet ditt. Men for å være helt sikker, kan du selvsagt også gå inn i hvert Photo Discovery for å avvise bildene som du ikke vil ha, før du legger til de som du vil ha i treet. Det gjør at du har har full kontroll over familietreet ditt.

Her finner du Photo Discoveries

1) Klikk på Instant Discoveries under «oppdagelser» som du ser i hovedmenyen på MyHeritage-siden din.

2) Når du kommer til Instant Discoveries-siden, vil du se tre kategorier: «Alle funn», «Person Discoveries» (funn som kan legge til nye personer i treet ditt) og «Photo Discoveries»(som er funn som kan gi deg bilder av personer som du allerede har i treet ditt, men som du ikke har bilder av). For å se på Photo Discoveries, klikker du på «Photo Discoveries», som du ser i bildet nedenfor.

Photo Discoveries (Klikk for å forstørre)

3) klikk på den oransje «Vis oppdagelser-knappen» som du ser til venstre for hvert treff. Du vil da se hvilke bilder som er inkludert i hvert Photo Discovery-treff:

Å se på et Photo Discovery (Click to zoom)

For hvert foto som er inkludert i et Photo Discovery-treff, vil du se navnet på familiesiden der bildet kommer fra, og navnet på eieren av familiesiden. Du vil også kunne se informasjon om bildet, som bildetittel, dato, sted og beskrivelse, så vel som tilgjengelig tilleggsinformasjon om personen på bildet.

Dersom du holder musepekeren over navnet på eieren av siden, vil du få frem en boks som gir deg muligheten til å kontakte vedkommende, slik at dere kan ha en dialog om bildene- for eksempel for å sende en takk for bildet, og å spørre om hun eller han kanskje har mer informasjon om en felles slektning som de vil dele med deg.

Contacting a site manager (Click to zoom)

Du kan klikke på «Se originalbilde» for å se bildet i full versjon. Du vil da også se om det er andre personer som er «tagget» i bildet.  Dette ser du illustrert nedenfor:

Se på original-bildet i en Photo Discovery (Klikk for å forstørre)
Å se på et original-bilde (Klikk for å forstørre)

Å legge til et Photo Discovery

Som standard vil alle bildene i et Photo Discovery kopieres inn i treet ditt når du legger det til. Dersom du ønsker å ekskludere eller utelukke noen av bildene, klikker du bort den lille haken ved siden av bildet du ikke vil ha. Når du er klar, klikker du «legg til»-knappen som du finner øverst i høyre hjørne. Alle bildene du har valgt vil da bli kopiert til ditt eget tre, med ett klikk!

Legg til et Photo Discovery på ditt tre (Klikk for å forstørre)

For å avvise et Photo Discovery helt og holdent, klikker du på «avvis dette treffet» som du finner helt nederst i listen over bilder. Dersom du avviser treffet, vil du ikke motta det samme treffet igjen.

Avvisning av et Photo Discovery (Klikk for å forstørre)

Etter at du har lagt til et Photo Discovery, og om du har færre enn 50 personer i treet ditt, vil du automatisk ende opp i familietreet ditt, der du kan se de nye bildene du nettopp har lagt til. Om du har fler enn 50 personer i treet ditt, vil du bli videresendt til fotovisnings-siden, der du kan se bildene som du har lagt til.

Photo Discoveries i E-mail

Om vi finner et nytt Photo Discovery for deg, vil vi sende deg en e-mail slik at du ikke går glipp av fotografiene. Du vil ikke få flere enn én slik e-mail per uke.

Ny Photo Discovery-melding på e-mail (Klikk for å forstørre)

Person Discoveries og Photo Discoveries i kombinasjon

Vi har to typer Instant Discoveries på MyHeritage: Person Discoveries og Photo Discoveries. Bruk person-treffene til å legge til hele slektsgrener til treet ditt, og bruk Photo Discoveries for å legge til bilder av de nye personene. Du kan gjenta prosessen helt til du ikke har flere treff under Instant Discoveries-menyen.

URL is copied to your clipboard.