URL is copied to your clipboard.

Hvordan dokumentere forfedre med en kort biografi på MyHeritage

Marian B

Marian Burk Wood

Hvordan dokumentere forfedre med en kort biografi på MyHeritage

En god måte å minnes forfedre, i dag og i fremtiden, er å legge til korte biografier til MyHeritage-profiler på slektstreet ditt. Ideen er å dele korte historier som kombinerer slektsforskning med spennende informasjon fra familie, bilder og andre kilder.

Når du legger til en kort biografi på MyHeritage, holder du på historien og presenterer den i sammenheng med slektsforskningen for fremtidige generasjoner. Som en bonus, kan du legge til linker i biografien, som oppfordrer leserne til å klikke på og lese mer om de ønsker.

Ønsker du å ta en titt på det? Prøv det her!

De beste metodene for å skrive en biografi

Start med de fakta du har samlet gjennom forskningen din: fødsel, ekteskap, død, og viktige hendelser i livet til personen. Spør om slektninger har historier og minner å fortelle, og bruk gamle familiebilder som inspirasjon. Spør deg selv:

Hva var spennende eller utfordrende for denne personen?

Hvem og hva utgjorde en forskjell i hans eller hennes avgjørelser og handlinger?

Hadde han eller hun noen uvanlige egenskaper, talenter, hobbyer, eller vaner?

 

screenshot of MyHeritage website, biography section of "edit profile"
Biografiseksjonen av «Rediger profil» på MyHeritage

 

Med all bakgrunnsinfo i tankene, skrive et par avsnitt for å strukturere biografien.

For eksempel, da jeg skrev min avdøde svigermor, skrev jeg om de faktiske forhold i hennes liv som kone og mor, og utvidet teksten om hennes interesse for keramikk. Hun tok timer hos en berømt kunstner og fikk hennes mann til å bygge en ovn til henne i kjelleren hjemme hos dem. Jeg kalte biografien hennes: Marian Jane McClure Wood (1909-1983), keramisk kunstner, trofast kone, og mor til tre.

Mens du skriver, se etter muligheter til å veve inn personlighet, og kanskje litt drama for å fange leserens oppmerksomhet. Det beste er å fortelle en dypere historie som vekker personen tilbake i live for leseren.

Zebra sculpture (1950) by Marian McClure Wood. Courtesy: Wood family
Zebraskulptur (1950) av Marian McClure Wood. Wood family

 

Hvordan legge ut en biografi

Når du har skrevet en biografi, er det lett å legge den ut på MyHeritage. Gå til profilsiden til personen. Trykk på «+Legg til biografi» Du kan enten kopiere og lime inn biografien du har skrevet, eller så kan du skrive den rett inn i vinduet. Der kan du bruke verktøy for fet, kursiv, understreket tekst, og andre spesielle funksjoner. MyHeritage sine biografiverktøy tilbyr stor fleksibilitet, du kan gjøre endringer senere, legge inn lenker, eller legge til koblinger (inkludert linker til videoer) i seksjonen nedenfor biografien.

Biography on the MyHeritage website
Biografi på MyHeritage sin side

A bite-sized bio doesn’t take forever to research and write. Best of all, it’s a great way to share family history now and allow future generations to find it on MyHeritage.

Kler til å prøve? Klikk her 

URL is copied to your clipboard.