URL is copied to your clipboard.

En sjekkliste for vedlikehold av familietrær

En sjekkliste for vedlikehold av familietrær

Akkurat som et vanlig tre, trenger et familietre jevnlig pleie og oppmerksomhet for å fortsette å bære frukt! Under finner du de beste metodene for å holde treet ditt fritt for feil og duplikater, slik at informasjonen er lett å forstå og dele med andre.

Kjør kvalitetessjekk på jevnlig basis

MyHeritage sin Kvalitetssjekk er et veldig nyttig verktøy. Det skanner automatisk treet for 36 ulike typer konsistensproblemer, og eliminere vanlige feil og dubletter.

Mens treet fortsetter å vokse, vil sjansen for feil være der. Det er derfor det er en god idé å kjøre en kvalitetssjekk på en jevnlig basis, for eksempel en gang i måneden.

Alle MyHeritage-brukere får problemer fikset gratis med kvalitetsjekken. For å få ubegrenset bruk, trenger du er PremiumPlus eller Komplett-abonnement Les mer om våre abonnement her.

Du kan lese mer om Kvalitets sjekker her.

Legg til nye bilder

Enten om du har funnet noen gamle familiebilder på loftet, eller nylig tatt bilder av hele familien, finnes det mange gode grunner til å laste de opp på MyHeritage:

  • Du kan legge til profilbilder til familiemedlemmer som du ikke allerede har lastet opp bilder av. Profilbilder gir farge og personlighet til treet ditt, og det gjør det lettere å kjenne igjen personene som er ført opp i treet.
  • Å legge til til bilder i treet holder treet oppdatert, noe som er viktig for den yngre generasjonen i treet. Barn vokser opp så fort!
  • Hvis bildene er uskarpe eller ute av fokus kan du bruke Foto Forbedrer for å gjøre de presentable. Ved hjelp av vår fotoforbedrer kan du finne viktige detaljer i bilder du kanskje ikke har lagt merke til ellers. Klikk her for å lære mer om MyHeritage fotoforbedrer.
  • Hvis bildene er i svart og hvitt, og du kan gi dem nytt liv ved å fargelegge dem med MyHeritage In Color™. Klikk her for å lære mer om MyHeritage In Color™.

Legg til nye fødsler og dødsfall

Som the Beatles sa: «Obla-di-obla-da, life goes on!» Gjennom årene kan familien din få nye tilskudd, men dessverre også miste noen slektninger. Sørg for å holde treet oppdatert om disse detaljene.

Merking av slektninger som har gått bort er spesielt viktig. Det er få ting mer som er mer hjerteskjærende enn å få et varsel om å feire bursdagen til en slektning som har nylig har gått bort. Videre gjør merking av en slektning som død det enklere for fjerne slektninger å finne den informasjonen. Levende individer er merket som «privat» i treet ditt for alle som ikke er medlem av familiesiden din, mens informasjon om avdøde personer er offentlig.

Når du legger til informasjon, legg også til et sitat

Det er umulig å overdrive hvor mye god kildeføring kan hjelpe forskningen din. Hvis du fører kilder korrekt er det enkelt for både deg og fremtidige forskere å gå tilbake og finne  eventuelle feil . Å legge til alle kildene for all informasjon du har i treete ditt kan være et herk. Derfor bør du føre kilder hver gang du legger til ny informasjon.

Sjekk nye funn, discoveries, og Theories of Family Relativity™

Selv om du mottar e-post varsler om ny Smart Matches™, Record Matches, og DNA-treff, har du ikke alltid tid til å lese dem nøye. Treffene du får er sortert etter hva MyHeritage tror er mest relevant for deg. Det betyr at hvis du ser på treffene dine med jevne mellomrom kan du oppdage treff du ikke hadde lagt merke til før. Dette kan hjelpe deg å gjøre ditt neste gjennombrudd.

Du kan få tilgang til dine Smart Matches™ og Record Matches ved å holde musepekeren over «Oppdagelser»-fanen i navigeringsfeltet og velge «Treff etter personer» eller «Treff etter kilde.» Du kan være lurt å ta en titt på din Instant Discoveries™, som også ligger i denne menyen også. Det kan være et Person Discovery™ eller Photo Discovery™ som verdt å sjekke ut.

Theories of Family Relativity™ kalkuleres ikke automatisk. MyHeritage legger periodisk til oppdateringer som kan gi deg nye teorier for å DNA-Treff. Derfor er det en god idé å sjekke DNA-treff nå og da for å se om det har vært en oppdatering som gir deg noen nye teorier.

Få tilgang til DNA-treff ved å holde musepekeren over «DNA» – fanen i navigeringsfeltet og velge «DNA-Treff.»

Sørg for riktig språk når du trekker ut informasjon fra en Smart Match™

Takket være MyHeritage sin automatisk oversettelsesteknologi, kan du få treff fra familietrær på andre språk. Hvis du legger til informasjon fra en Smart Match™, vil det bli tatt ut i språket til treet der informasjonen kom fra. Derfor er det en god idé å besøke profilen og endre tekst til språket i resten av treet ditt.

Selv om du forstår det andre språket er det lurt å holde treet ditt til ett og samme språk. Da vil det være enklere for andre forskere som ikke snakker det andre språk.

Å gjøre regelmessig vedlikehold av familietreet ditt vil spare deg for tid og frustrasjon senere. Det kan kanskje til og med hjelpe deg med å gjøre nye funn. Følg tipsene ovenfor for å sikre at slektstreet ditt forblir nøyaktig og oppdatert.

URL is copied to your clipboard.