URL is copied to your clipboard.

5 tips til adopsjonsrelaterte søk

Brianne Kirkpatrick

5 tips til adopsjonsrelaterte søk

Som profesjonell arbeider innen genetisk slektsforskning, har jeg fått mange erfaringer, hørt mange meninger og lært å bruke menge ressurser. Jeg har samlet noen råd til de som vurderer eller allerede har brukt DNA-testing i et adopsjonsrelatert søk.

Tenk bredt

Det vanligste rådet fra de som er kjent med å bruke DNA for å koble en biologisk familie sammen, er at jo flere muligheter du holder åpne når du matcher opp mot personer som har testet DNAet sitt, jo større sannsynlighet er det at du får en nyttig match. Ved å tilby DNA-testing, har MyHeritage har gjort det mulig for folk å søke bredt etter familiemedlemmer. I tillegg kan du laste opp filer av DNA resultatene dine (kalt rådata) fra andre selskap til MyHeritage, og motta matcher med millioner av brukerne fra MyHeritage sin database. Dette innlegget understreker viktigheten av å «tenkte bredt».

Forbered deg på det uventede

Adopsjonsrelaterte søk kan ta lang eller kort tid. Familien du kommer i kontakt med er kanskje overrasket din eksistens, eller har kanskje lett etter deg i flere tiår. Nye matcher kan føre til nye relasjoner i ulikt tempo. Det kan føles frustrerende, uansett om forholdet utvikler seg tregt som en skilpadde eller fort som en hare. Vi ingen ha lik opplevelse, men det er ofte likheter mellom søk. Her er resultatene av en undersøkelse om bruk av DNA-testing i adopsjonssøk og hva du kan forvente. Selvfølgelig kan din egen erfaring variere fra normen.

Utforsk alle nye marcher

DNA hjelper deg med å identifisere og knytte deg opp mot en biologiske slektninger. Selv om DNA har hjulpet mange, er det ikke det den eneste veien til en gjenforening. Det er mange måter å søke på. Du kan legge deg inn i register med gjensidig samtykke, kontakte adopsjonsbyrået eller sosialtjenesten som håndterte adopsjon. Undersøke rettighetene dine for å få en kopi av din original fødselsattest og adopsjonsjournal. Du kan også jobbe med en sertifisert mellommann for å få kontakt gjennom en tredjepart. Det siste som kan gi resultater er å snakke med eldre slektninger og familievenner, kanskje noen an dem har noe informasjon relatert til adopsjonen.

Støtt deg på mennesker og verktøy i prosessen

Det vil alltid være slik at noen og familiemedlemmer støtter ditt søk etter en biologisk forelder eller et adoptert barn, mens andre ikke gjør det. Uansett hvordan dine nærmeste reagerer på beslutningen din om å lete, er internettet en god kilde til informasjon. Der er det mulig til å få kontakt med andre som har vært gjennom en liknende prosess. Det er stor sannsynlighet for det. Noen tips – Nettsider som dnaadoption.com, podcaster som Adoptees On, grupper som DNA Detectives (nettside og Facebook gruppe), og bøker som Finding Familie. Disse kildene har hjulpet mange som har jobbet med adopsjon.

Oppsøk en rådgiver som har erfaring med adopsjon

En person som ble adoptert fortale meg at det å jobbe med en rådgiver var hennes beste beslutning. Dette fordi både det å komme i gang med reisen, eller å prøve en ny tilnærming som for eksempel DNA testing, kan bringe frem noen følelser du ikke forventet eller var forberedt på. Søk etter en adopsjons-rådgiver på nett.

Å jobbe med en utdannet rådgiver kan hjelpe deg med å forstå følelsene dine, og håndtere humpene i veien underveis, uavhengig av det endelige resultatet.

De som har blitt adoptert har forskjellige grunner til hvorfor de ønsker å søke etter familien sin. Bare den som er adoptert (eller en biologisk forelder eller søsken) vet når tiden for å lete er riktig. Vit hvorfor du ønsker å søke, og start med disse tipsene. Du er kanskje bare én DNA-test unna å finne det du leter etter.

URL is copied to your clipboard.