URL is copied to your clipboard.

Hvordan holde oversikt over hendelser i familien med MyHeritage

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Hvordan holde oversikt over hendelser i familien med MyHeritage

Hvordan holde oversikt over hendelser i familien med MyHeritage

Slektsbegivenheter er utmerkede anledninger for å holde kontakt med familie og nære relasjoner. Alle setter pris på en bursdagsgratulasjon, eller når noen kondolerer eller tilbyr støtte i tiden noen har gått bort.

Å koble familier sammen og styrke båndene er vår viktigste oppgave hos MyHeritage. Det er derfor vi tilbyr våre brukere en gratis slektsbegivenhets-kalender, som du kan bruke til å holde styr på alle viktige hendelser i familien. Med kalenderen kan du enkelt sende hilsener akkurat i tide for hendelsen, eller til og med arrangere en fest eller sammenkomst.

Hvordan få tilgang til din slektsbegivenhetskalenderen

MyHeritage importerer automatisk familiehendelser til kalenderen når du legger til en fødselsdato eller et jubileum til en profil i treet ditt.

De nærmeste hendelser er vist på sidefeltet til høyre for din familieside. For å se alle dine slektsbegivenheter, holder du markøren over «Hjem»-fanen i navigasjonsbaren og velg «Slektsbegivenheter.”

 

Der finner du en liste over slektsbegivenheter i kronologisk rekkefølge. Du kan også se en månedlig eller årlig kalender ved å klikke på «Måned» eller «År» over listen av hendelser. Hvis du leter etter en bestemt hendelse, kan du bruke søkeboksen på toppen av skjermen.

 

Som standard viser bare slektsbegivenhets-kalenderen hendelser for nær familie (opp til 3 steg unna fra deg). Hvis du ønsker å se hendelser i kalenderen for alle familiemedlemmer i treet, klikker du på rullegardinmenyen som leser «Begivenheter for nære slektninger» over listen over hendelser og velg «Alle begivenheter.»

Å legge til en begivenhet

Hvis det er en begivenhet du ønsker å legge til i kalenderen, kan du gjøre det ved å klikke på «Send inn en begivenhet» øverst på siden. Skriv inn tittel, dato, sted og beskrivelse av begivenheten, og klikk deretter på «Send inn.»

Du kan bruke denne funksjonen til å legge til andre hendelser enn bursdager eller jubileum, og til å planlegge fester, sammenkomster, og familietreff. Arrangementet vil vises i kalenderen på nettstedet ditt, og hvis e-post påminnelser for slektsbegivenheter er slått på, vil familien din bli varslet om hendelsen via e-post. (Mer om e-post påminnelser nedenfor.)

Send en hilsen

MyHeritage tilbyr en mulighet til å sende familiemedlemmene dine en hilsen i forbindelse med arrangementet. Du finner denne funksjonen ved å trykke på «Send [navn] en hilsen» alle steder der begivenheten dukker opp, på familiesiden, på profilen deres, eller ved å holde musen over navnet til personen i kalenderen.

På «Send en hilsen»-siden, kan du skrive inn familiemedlemmets e-postadresse og en melding, og deretter trykke send. På dagen den begivenheten skjer vil hilsen din bli postet på familiesiden og sendt bli til den e-postadressen du har oppgitt.

Du kan også planlegge et bursdagsselskap, legge til bursdager til din Outlook-kalenderen, se hendelse i din sleksbegivenhets-kalender, eller slette hendelsen fra siden.

Påminnelser for slektsbegivenheter

Som standard vil medlemmene av nettstedet ditt få en periodiske e-poster som minner dem om kommende sleksbegivenheter. Du kan deaktivere eller tilpasse disse varslene ved å klikke på navnet ditt på stripen på toppen av skjermen og velge «Nettsideinnstillinger» og deretter velge «Mine innstillinger» og bla ned til «Påminnelser om familiebegivenheter.»

Når boksen ved siden av. Dem som heter «Send medlemmer av nettsiden et ukentlig nyhetsbrev på e-post hvis det er oppdateringer på siden» er haket av, er påminnelser aktivert. Du kan også velge hvilke hendelser du vil at e-posten skal minne deg om, og om du vil motta påminnelser via e-post eller tekstmelding. Klikk «Lagre» når du er ferdig med å endre innstillingene dine.

Mailene vil inneholde en link til «Send en hilsen»-funksjonen hos MyHeritage.

Ekstra kalenderinnstillinger

I den samme delen av innstillinger, kan du få tilgang til flere innstillinger for kalender ved å klikke på «Kalender» på stripen under overskriften.

Her kan du velge hvilke hendelser du vil importere fra ditt slektstre og for hvilke folk (feks levende eller døde).

Ikke glem å klikke på «Lagre» når du er ferdig med å endre innstillingene dine.

URL is copied to your clipboard.