URL is copied to your clipboard.

Forskjellige måter å vise etternavn på MyHeritage

Profile photo of Daniella Levy

Daniella Levy

Forskjellige måter å vise etternavn på MyHeritage

Skikker for etternavn varierer fra kultur til kultur, og kan noen ganger endres de som følge av samfunnsmessige endringer. For å gjøre ting enkelt er MyHeritage sitt system optimalisert for den vanligste familienavn-konvensjonene. En standard er at hvis det ikke fylles ut et etternavn for en gift kvinne, så vil systemet automatisk gi henne mannes etternavn. Med det er mulig å endre etternavn i henhold til lokale eller individuelle skikker.

Du kan imidlertid slå av denne innstillingen hvis det ikke er vanlig at kvinner i din kultur tar sine ektemenns etternavn ved ekteskap. Slik er det for eksempel i henhold til lokale skikker i Spania, Chile eller Island.

For å gjøre dette, klikk på navnet ditt på brukerlinjen øverst på skjermen. Velg deretter «nettstedsinnstillinger». På siden som kommer frem velger du «Slektsforskning». Ved det siste alternativet under delen «Navn på gifte kvinner» er det en hake. Klikk bort haken ved siden av, «Hvis ikke noe spesifikt gift navn er oppgitt, bruk mannens etternavn for kona.»

I samme avsnitt kan du velge hvordan du vil vise etternavnene til de gifte kvinnene på familiens nettside. Du kan velge å vise bare «det gifte» navnet, bare pikenavnet, «det gifte» navnet med pikenavnet i parentes, eller pikenavnet med «det gifte» navnet i parentes.

Hvis en mann i din familien har tatt sin kones etternavn, eller mann og kone velger å bytte  felles etternavn til hennes, kan du enten legge til det nye etternavnet i «Etternavn» -feltet i profilen, eller endre deres forrige etternavn til det nye, for så å legge til det forrige navnet i «Tidligere navn» -feltet.

Du får tilgang til disse mulighetene ved å klikke «Endre» på profilkortet , deretter «Rediger mer» nederst i hurtigredigeringsvinduet, og deretter «Flere navn».

For å gjøre det helt tydelig når og hvorfor navnet ble endret, kan du legge til et notat for «Navne-endring» i «Legg til notat»-delen av profilen hans. Den finnes under kategorien «Alle opplysninger «.

URL is copied to your clipboard.