URL is copied to your clipboard.

Hvorfor det er viktig å lage et familietre for å få mest ut av resultatene av din DNA-test

Hvorfor det er viktig å lage et familietre for å få mest ut av resultatene av din DNA-test

Hvorfor det er viktig å lage et familietre for å få mest ut av resultatene av din DNA-test

Så du har tatt en MyHeritage DNA-test og sendt inn testen. Det kan ta fire til seks uker fra labben har mottatt testen til den er prosessert. I mellomtiden anbefaler vi å utforske andre MyHeritage-funksjoner, spesielt å lage et familietre.

Å lage et familietre med MyHeritage kunne ikke vært enklere. Alt du trenger for å begynne er å legge inn de “Magiske syv”: ditt navn og fødselsdato, dine foreldres navn og fødselsdato, og dine besteforeldre. Når du har lagt de “magiske syv” til ditt slektstre, vil MyHeritage sin banebrytende teknologi umiddelbart starte å jobbe, og søke i den enorme databasen med familietrær og historiske data for å finne Smart Matches™ og Record Matches, som kan hjelpe treet med å vokse og legge til tonnevis av informasjon i løpet av bare få minutter.

Ikke bare er det gøy. Det kan hjelpe deg med å gjøre mest ut av resultatene til DNA-testen din.

Her er hvordan:

Å forstå etnisitet estimatet ditt 

De etnisitet estimat kan ofte inneholde noen overraskelser, selv for folk som har gjort mye slektsforskning! Likevel, det å ha et familietre på MyHeritage kan gi deg veiledning hvis du får et resultat du ikke forventet.

For eksempel, la oss si at du har solid forskning om din mors side og vet at de er av skandinavisk opprinnelse, men du har ikke klart å finne mye om faren din sin bakgrunn. Hvis dine resultater indikerer at du er 45% skandinavisk, 20% italiensk, og 35% irsk, skotsk og walisisk, gir det deg en idé om at du sannsynligvis noe italiensk, irsk, skotske og walisiske etnisitet fra din far.

I sin tur kan dette være informasjon som kan peke deg mot de historiske samlingene mest som mest sannsynlig inneholder informasjon om din fars familie.

Finn ut hvordan DNA-treff er relatert til deg

MyHeritage har kraftige verktøy som kan hjelpe deg med å spore nøyaktig hvordan hver DNA-match er knyttet til deg. Men disse funksjonene lener seg på matchende teknologier som sammenligner informasjon i treet til samlinger av data fra våre 3,5 familie trær og 11 milliarder historiske oppføringer. Hvis treet ikke har mye informasjon, har ikke algoritmen mye å jobbe med.

Når du legger til flere detaljer til treet, vil informasjonen MyHeritage sin teknologi gir deg øke kraftig.

For eksempel , Theory of Family Relativity™ funksjonen bruker data fra alle ressurser MyHeritage har til disposisjon for å beregne troverdige teorier for hvordan DNA-treff kan være knyttet til deg. Det søker gjennom de andre familietrær og 11 milliarder historiske oppføringer på MyHeritage, og hvis den finner en forbindelse mellom deg og treffet, vil du kunne se den på DNA-treffet.

Andre nyttige ledetråder er delte etternavn blant forfedre, Smart Matches™ hos DNA-treffets familietre, og felles steder forfedrene deres er fra. Alle disse funksjonene fungerer med data som allerede er lagt inn i treet, så jo mer informasjon du har, jo mer du vil du få vite om ditt DNA-treffs forhold til deg.

Lær mer om hvor du kommer fra

Etnisitet Estimat gir deg gir deg et grovt overblikk av historien om hvordan du ble til. Å lage et familietre fyller inn detaljene i historien med farge og tekstur. Du kan muligens finne bilder av dine forfedre, oppdage hvor de bodde, og hvor og når de reiste, lære om deres yrker, og kanskje til og med avdekke historier om livene deres, som du kanskje aldri kunne funnet ut på en annen måte.

Og det kunne ikke vært lettere enn med MyHeritage. Legg inn dine “magiske syv” i dag og se magien av din arv utfolde seg foran øynene dine.

URL is copied to your clipboard.