URL is copied to your clipboard.

Administrere personvernet ditt på MyHeritage

Administrere personvernet ditt på MyHeritage

Personvernet til våre brukerne er avgjørende for oss på MyHeritage. Vi vet at dataene du deler med oss er dyrebare for deg, og vi er forpliktet til å beskytte disse dataene og gi deg full kontroll over informasjonen du deler.

MyHeritage er det eneste DNA-selskapet som har lovet aldri å selge DNA-data til forsikringsselskaper, og vi har en streng politikk som forbyr politimyndigheter å bruk våre DNA-tjenester. Vi vil aldri dele DNA-dataene dine med noen tredjepart uten ditt uttrykkelige samtykke.

Dette er standardoppsett for personvern og informasjonen din beskyttet på følgende måter:

  • Personlige detaljer om familiemedlemmer som er i live er skjult for de som besøker familienettstedet ditt, bare etternavn er synlige.
  • Gjester må be om medlemskap på ditt nettstedet for å se flere detaljer, og du kan godkjenne eller avvise disse forespørslene.
  • Heritage-brukere kan bare kontakte deg via MyHeritage-meldingssystemet.
  • Andre MyHeritage-brukere vil kunne motta Smartmatch™ med folk i treet ditt, men vil bare se detaljene til levende personer når de er matchende (noe som betyr at brukeren får matchen til sitt tre allerede har lagt inn noe av informasjonen).
  • Andre MyHeritage-brukere vil motta DNA-treff med deg eller treff med sett du administrerer, og de vil kunne se profilen din, etnisitetsestimatet og delte DNA-segmenter.

Standardinnstillingene er tilpasset for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av MyHeritage samtidig som du beskytter personvernet ditt. Men hvis du ønsker å endre dem, kan du gjøre det når som helst ved å klikke navnet ditt på brukerstripen øverst på siden og velg «Personvern.»

Medlemspreferanser

I denne delen kan du administrere det du ønsker skal vises for andre MyHeritage-brukere som ikke er medlemmer av nettstedet ditt. Din offentlige profil (navn, bilde, bostedsland) og generell alder (f.eks. 30- eller 50-tallet).

En annen innstilling du kan justere på denne siden, er om du vil aktivere ™ Search Connect™. Det er en svært nyttig funksjon som gjør det mulig for andre MyHeritage-medlemmer som søker etter historiske poster om de samme personene, å få kontakt med hverandre og dele informasjon.  (Se dette eksempelet, der en MyHeritage-bruker klarte å til å løse et livslangt mysterium og få kontakt med tidligere ukjente familiemedlemmer takket være denne funksjonen.) Når den er aktivert, lagrer denne funksjonen søkene dine og lar andre MyHeritage-medlemmer som søker etter de samme navnene, finne deg. Hvis du deaktiverer det, blir ingen av søkene dine lagret, og tidligere søk du har gjort, blir slettet.

DNA innstillinger

Hvis du klikker på «Mine DNA-preferanser» til venstre på skjermen, kommer du til et område der du kan justere personverninnstillingene for DNA. Her kan du aktivere eller deaktivere DNA-matching generelt, eller justere hva DNA-matchene dine kan se. Det gjelder også profilene til personer med en DNA-test du administrerer, etnisitetsestimatet og dine delte DNA-segmentdata.

På denne siden kan du også melde deg inn eller ut av DNA Informert samtykkeavtale. Ved å signere denne avtalen kan MyHeritage Science Team bruke dataene i DNA-settene dine til å forske. Dette vil hjelpe oss med å forstå sammenhengen mellom DNA og ulike egenskaper og helsetilstander bedre. Du kan når som helst velge bort denne avtalen. Hvis du gjør det, vil dataene dine bli fjernet fra alle pågående studier og vil ikke bli inkludert i fremtidige studier.

Innstillinger for familie nettstedet

Personverninnstillingene for familienettstedet ditt er delt inn i to deler. Det vises for hvert nettsted hvis du har mer enn ett:

Tilgang

Her kan du velge om ikke-medlemmer av nettstedet ditt kan finne det, og be om medlemskap. Du kan også velge om medlemmer av nettstedet ditt kan invitere andre medlemmer til ditt nettstedet. Du kan også velge om dine gjester kan se begrenset informasjon på nettstedet ditt, og om du vil tillate godkjente apper å få tilgang til familienettstedet ditt.

Innhold

Her kan du velge om slektstreinformasjonen din skal være søkbar på myHeritages historiske søkemotor, og om du vil aktivere Smart Matching™ med MyHeritage, eller med andre MyHeritage-nettsteder og -partnere.  Du kan også velge om du vil tillate administratorer av andre nettsteder å kopiere dine bilder av samsvarende personer.

Du kan også velge om du vil tillate at medlemmer av nettstedet skal legge ut innhold på nettstedet ditt. Og om bildene skal søkes og være tilgjengelige for visning av andre MyHeritage-brukere.

Ikke glem å klikke på «Lagre» når du er ferdig med å justere innstillingene dine.

URL is copied to your clipboard.